Vuk Lugonjic gav Halmia ledningen i bortamötet mot Vinberg, men det hjälpte föga för Halmia som återigen spelade oavgjort och alltjämnt är indraget i striden kring det negativa kvalstrecket. Arkivbild.
Vuk Lugonjic gav Halmia ledningen i bortamötet mot Vinberg, men det hjälpte föga för Halmia som återigen spelade oavgjort och alltjämnt är indraget i striden kring det negativa kvalstrecket. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Oavgjort igen för Halmia – säsongen sämsta insats

Det vill sig inte för Halmias herrar i årets upplaga av division 2 västra Götaland. Mot Vinberg på bortaplan kom femte oavgjorda resultatet på tio matcher.
– Vi är tyvärr sämst när det gäller som mest, säger Halmias tränare Anders Wallin vars lag trots allt klättrade upp ovanför det negativa kvalstrecket.

ANNONS
|

Vinberg 1

Halmia 1

(1–1)

– Vi gör vår sämsta match för året.

Halmias tränare Anders Wallin var mycket besviken efter 1–1 på bortaplan mot Vinberg.

– Att spela oavgjort är inte mycket värt denna säsongen. Speciellt inte när det är en enkelserie, säger han.

Med två segrar, fem oavgjorda resultat och tre förluster ligger Halmia på den nedre halvan av tabellen med tre omgångar kvar att spela.

”En desperation hos spelarna”

Vuk Lugonjic gav Halmia ledningen efter 20 minuter men sex minuter senare kvitterade Vinbergs Hamdi Sejdiu till 1–1.

I andra halvlek tilldömdes Vinberg en straff. Sejdiu tog hand om den men satte bollen i ribban. Halmia hade också två bollar i ribban i slutet av matchen.

ANNONS

– Vi förtjänade inte att vinna i dag, 1–1 är ett rättvist resultat, säger Wallin och fortsätter:

– Vi ligger där vi ligger i tabellen och då tycker jag att jag borde ha sett en desperation hos mina spelare, men det gjorde jag inte. Jag vet inte vad det beror på men kanske har det att göra med vårt dåliga självförtroende.

Tre matcher återstår vara två på hemmaplan för Halmia. Men det är tufft motstånd som väntar, först tabelltrean Västra Frölunda och sedan serieledande IFK Malmö innan serien avslutas med ett bortamöte mot jumbon Limhamn Bunkeflo.

– Vi måste upp på vår högstanivå igen. Det finns inget utrymme för ursäkter längre, säger Wallin vars Halmia dessutom ska spela match mot Helsingborg i Svenska cupen innan helgen.

– Det är en match som ska vara rolig att spela, nu ska den bara klaras av eftersom allt vårt fokus ligger på serien.

Får inte avsluta serien på Örjans vall

Dessutom kommer inte Halmia att få spela sina två avslutande matcher på Örjans vall.

– HBK har en lång serie och planen ska hålla. Det är bara för oss att gilla läget men det är klart att vi hellre hade spelat på vår hemmaplan, speciellt nu när det gäller så mycket, säger Wallin och fortsätter:

ANNONS

– Vi kommer att spela på Halmstad Arena IP och sedan på konstgräs. Läget är som det är och det är bara att göra det bästa av det.

Men mest av allt önskar Halmiatränaren att få tillbaka lite spelare till serieavslutningen.

– Det är jätteviktigt för oss. Nu har vi tvingats att flytta om i laget och många spelare får spela på ovana positioner. Det är ingen ursäkt men kanske en förklaring, säger han.

– Jag hoppas, hoppas, hoppas få tillbaka Ola (Lindh), Albin Mazreku och Kenan (Covrk) till näst match...

ANNONS