Nytt fotbollslag drar sig ur: ”Hjälper inte att vara besviken”

Det blir ingen seriefotboll på Klockarvallen i år heller. Långaryds IF har tvingats avbryta comebacken och dra sig ur division 6.
– Det hjälper inte att vara besviken, säger ledaren Thomas Magnusson.

ANNONS
LocationLångaryd||

Långaryds IF har inte haft något herrlag i seriespel sedan 2018. Men i år tänkte Hylteklubben göra ett försök att starta upp seniorverksamheten igen och bytte samtidigt distrikt från Småland till Halland.

– En del av killarna tyckte att vi ska spela i Halland för det är många från våra trakter som bor nedåt Halmstadhållet nu för tiden, sade Thomas Magnusson till HP i november.

LÄS MER:En klubb byter Småland mot Halland – och en gör tvärtom

Långaryd placerades i division 6 mellersta södra. Men i samma veva som beskedet kom att småklubbsfotbollens seriestart skjuts upp ytterligare på grund av coronapandemin så strök Långaryd sig ur serien.

– Tyvärr. Vi hade några stycken som hade lovat att spela som tyvärr inte kommer så vi får inte ihop lag. I bästa fall är vi tolv stycken och det funkar ju inte, säger Thomas Magnusson.

ANNONS

Långaryd är det femte laget på kort tid som drar sig ur herrarnas distriktsfotboll. Tidigare har även Skuggan, Knäred, Ginsten och Torup/Rydö hoppat av. Skuggan har dock gått samman med Sperlingsholm medan Knäred har inlett ett samarbete med Ysby.

Långaryds IF hoppas nu i stället kunna vara tillbaka på planen 2022.

– Vi kommer att ha träningar i alla fall under året för de som känner att de vill hålla i gång och så får vi hoppas att de som hade tänkt komma från andra klubbar kommer till nästa år i stället, säger Thomas Magnusson.

LÄS MER:Torup/Rydö drar sig ur seriespel: ”Tappat sugen”

ANNONS