Ny satsning på den lokala fotbollen: ”Komma supernära lokalt”

Stampen Media, Bonnier News, Gota Media och NTM fortsätter sin storsatsning på svensk fotboll med ett nytt avtal över fyra år.
Samtidigt har Hallandsposten även förlängt avtalet med Hallands Fotbollförbund över 2023 och kommer därmed kunna visa matcher från stora delar av fotbollspyramiden.
– Vi kan nu komma supernära lokalt genom att sända heta lokalderbyn, streckkamper och andra matcher, säger Ulf Niklasson, ansvarig för redaktionella avtal hos Stampen.

ANNONS
|

De senaste tre åren har Hallandsposten och Stampen Media tillsammans med koncernerna Bonnier News, Gota Media och NTM kunnat visa sina läsare matcher från förbundsserierna division 2 och 3 på herrsidan och division 1 på damsidan.

Nu fortsätter den satsningen i ytterligare fyra år sedan de fyra koncernerna i samarbete med Svenska Fotbollförbundet har skrivit ett nytt avtal som sträcker sig mellan åren 2023-2026.

– Genom detta samarbete så når fotbollen ut över stora delar av landet och vi får en exponering som är väldigt viktig för våra föreningar från norr till söder, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

ANNONS

Det betyder att Hallandspostens prenumeranter kan fortsätta se fram ett stort antal direktsända matcher de kommande åren på hallandsposten.se. I år kommer man kunna följa BK Astrio och nykomlingen Laholms FK i division 2 i år, Halmias jakt på avancemang i division 3 och Halmia och HBK som höll sig kvar i damernas division 1 och i vinter har satsat vidare.

– Vi kan nu komma supernära lokalt genom att sända heta lokalderbyn, streckkamper och andra matcher, säger Ulf Niklasson, ansvarig för redaktionella avtal hos Stampen.

Sänder matcher från de lokala serierna

På Hallandsposten kommer man under 2023 kunna se direktsänd fotboll från stora delar av fotbollspyramiden. HP kommer även sända minst en match i månaden från de lokala serierna, division 4-6 på herrsidan och division 2-4 på damsidan, med ett nytt avtal med Hallands Fotbollförbund över 2023.

Kan till exempel Alet, Leikin eller Getinge blanda sig i kampen om topplaceringar i division 4? Hur många mål gör Liridon Selmani i division 5?

Och hur går det för Laholms FK och HGH som börjar om i damernas division 4 efter att ha spelat i division 1 så sent som i fjol?

Det är spännande frågor där svaren kommer under året. Så häng med när kulan sparkas igång på hallandsposten.se i april.

ANNONS
ANNONS