Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Besart Zeqiri gjorde två mål när HBK föll med 8-4 mot Strängnäs. Bild: Jari Välitalo
Besart Zeqiri gjorde två mål när HBK föll med 8-4 mot Strängnäs. Bild: Jari Välitalo

Ny förlust för HBK-futsal

Livlinorna blir allt färre för Halmstads BK i den svenska futsalligan. Jumbon föll med 8-4 hemma mot Strängnäs.
– Vi har absolut inte givit upp. Vi kommer kriga hela vägen, lovar HBK:s assisterande tränare Marcus Hulander.

Strängnäs Futsal club är ett av lagen precis ovanför nedflyttningsstrecket som HBK jagar.

– De är också nya underifrån och var ett av lagen vi hoppades att vi skulle ha bakom oss i tabellen. Nu var deras skyttekung avstängd. Ändå kommer de hit och gör åtta, suckar Hulander.

HBK fick precis som vanligt en tuff start på matchen. Strängnäs tog ledningen redan i den första minuten. De 212 i publiken hade knappt hunnit sätta sig innan ett inte allt för märkvärdigt avslut från kanten av Martin Claro satt i HBK:s nät till 0-1.

– Det är typiskt. Jag vet inte hur många matcher det har hänt att vi släppt in ett billigt mål i början för att sedan få jaga. Om det är koncentrationen eller vad vet jag inte, säger Hulander.

HBK hade sedan möjligheter genom Erkin Hamidovic och Besart Zeqiri men det första avslutet hamnade i burgaveln och det andra klarades av gästernas målvakt.

– Vi brukar vara rätt bra på att jaga har det visat sig. Men vi ska ju inte behöva släppa in ett mål för att komma i gång.

I den sjätte minuten utökade Strängnäs till 2-0. Peyman Alkoyun dunkade upp bollen i nättaket efter inspark.

HBK skapade chanser för en reducering men bollen ville inte in. Inte innan Besart Zeqiri på egen hand bestämde sig och solokörde fram till 1-2 i minut 14. Gästernas replik var dock snabb. Redan minuten efter small det på hörna när HBK:arna inte var vakna och en framstörtande Emil Fritzell enkelt kunde sätta bredsidan till.

Innan pausvilan gjorde HBK 2-3 när Markus Granelund tryckte in en retur i sitt första byte i matchen. Besart Zeqiri var mycket nära en kvittering men avslutet tätt utanför.

Strängnäs kunde inlett även andra halvlek med ett snabbt mål. Men HBK:s målvakt och lagkapten Daniel Lindell var med på noterna och klarade friläget. HBK fick nästa möjlighet när Kosovar Sulajmani missade på bakre stolpen.

Bortalaget utökade till 4-2 när Muzaffer Arpacik gled igenom och satte bollen i nät. Nu var det HBK som replikerade snabbt när Besart Zeqiri dundrade in 3-4 direkt på frispark i minut 25.

Sedan följde HBK:s bästa period i matchen. Både Zeqiri och Daniel Radovanovic var mycket nära att kvittera men bollen ville inte i mål. Då kunde Strängnäs istället göra både 5-3 och 6-3 och med fyra minuter kvar att spela var matchen i princip avgjord.

HBK försökte med jokerspel och nådde en reducering med en minut och tio sekunder kvar att spela när Jakob Adolfsson gjorde 4-6. Strängnäs hann dock med ytterligare två mål sista minuten och förlusten var ett faktum.

– Vi är så nära att göra 4-4 men sedan vänder det snabbt och går åt andra hållet. Det är små marginaler i den här sporten. Blir det ett återkommande mönster, som i vårt fall, är det ändå svårt att snacka bort. Tabellen ljuger inte, säger Hulander.

– Det finns delar som är bra men helheten är det inte. Strängnäs är mycket hetare över hela banan. De vinner nästan varje duell, fortsätter HBK-tränaren.

Har ni givit upp nu?

– Absolut inte! Det är nio matcher kvar och vi ska kriga hela vägen, säger Hulander och berömmer Reza Mirzais inhopp och Markus Granelunds insats.

– Reza har fått sparsamt med speltid men kommer in och spelar klokt. "Granen" gör som alltid en jäkla krigarinsats.

HBK har 13 poäng upp till Torslanda på säker mark. I nästa omgång väntar tabellåttan IFK Göteborg Futsal.

Fler lokala sportnyheter hittar du här