Det har bara blivit fyra matcher från start för den tidigare HBK-anfallaren Rasmus Widesheim-Paul sedan han blev utlånad till Mjällby från Rosenborg. Nu bryter anfallaren avtalet i förtid med den allsvenska klubben enligt Sportbladet.
Det har bara blivit fyra matcher från start för den tidigare HBK-anfallaren Rasmus Widesheim-Paul sedan han blev utlånad till Mjällby från Rosenborg. Nu bryter anfallaren avtalet i förtid med den allsvenska klubben enligt Sportbladet. Bild: Mathias Bergeld/arkivbild

Mjällby uppges bryta med Rasmus Wiedesheim-Paul

Ex-HBK:aren Rasmus Wiedesheim-Paul kom till Mjällby på lån inför säsongen från norska Rosenborg. Enligt Sportbladet bryter anfallaren nu låneavtalet med Blekingeklubben i förtid och återvänder till Norge.

ANNONS
|

Anfallaren Rasmus Widesheim-Paul var en stark bidragande orsak till att HBK tog steget upp i allsvenskan 2020 då han svarade för 13 mål och fyra assister på 22 matcher.

I oktober samma år såldes han till Rosenborg men succén hos det norska storlaget uteblev och inför den här säsongen lånades han ut till allsvenska Mjällby.

Men tiden i Mjällby har varit tuff för den tidigare HBK-anfallaren som står noterad för fyra assister med bara fyra matcher från start och nio inhopp.

Anfallaren fanns inte med i matchtruppen när Mjällby spelade 1–1 mot Göteborg i söndags och enligt Sportbladets uppgifter så bryts nu låneavtalet med Mjällby i förtid då initiativet till att avsluta avtalet ska ha kommit från Widesheim-Paul personligen.

ANNONS

Om Widesheim-Paul kommer få chansen i Rosenborg eller lånas ut till en annan klubb är i nuläget oklart.

– Det är inte klarlagt om han kommer hit eller om han kommer att lånas ut till annan klubb, säger Rosenborgs sportchef Mikael Dorsin till norska Nidaros.

Allsvenska Mjällby som nyligen gjort klart med den tidigare HBK-mittfältaren Amir Al-Ammari från IFK Göteborg på lån säsongen ut. Man har dessutom förlängt kontraktet med den förre HBK- och Halmia-målvakten Noel Törnqvist till 2026.

ANNONS