Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Mardrömsstart för Kalle i Holland

Det blev ingen drömstart för Kalle Johnsson när den holländska ligan drog i gång i helgen.

Hans klubb NEC Nijmegen förlorade med hela 1–4 hemma på Goffertstadion mot Groningen.

Förre HBK-målvakten Kalle Johnsson är uttalad etta i NEC från och med den här säsongen. Men när Eredivisie hade premiäromgång i helgen fick han kröka rygg inte mindre än fyra gånger.

– Det var en svår match och vi spelade inte vidare bra. Men det är skönt att det är i gång, säger Kalle.

Johnssons premiärnolla höll i 10 minuter då Groningens Tjaronn Chery satte 0–1.

– Ett riktigt skitmål. Det är ett skott som byter riktning på vår back och går i en lyra och får bakåtskruv och landar hos en Groningenspelare. Jag räddar skottet men returen går tillbaka och han petar in returen.

Groningens andra mål tillkom i 27:e minuten genom ett friläge och där hade Kalle inte mycket att göra. NEC fick lite hopp när Navarone Foor reducerade till 1–2 strax innan paus. Men det hoppet släcktes snabbt när uruguayanen David Texeira stötte in 1–3 i 56:e minuten. På övertid gjorde sedan serben Richairo Zivkovic 1–4.

– Tredje och fjärde målet finns det inget att göra på. De kommer ner på kanten och spelar snett inåt bakåt, säger Kalle som ändå känner att den egna formen är god.

– Jag har stått 90 minuter i de sista träningsmatcherna innan premiären och det gick riktigt bra när vi mötte spanska Osasuna (1–1) i genrepet. Det känns som att man börjar komma in i det nu.

Och vad säger huvudtränaren Alex Pastoor?

– Vi har en bra kontakt och han tycker att jag utvecklats mycket. Han gillar min pondus och vinnarskalle och kommunikationen och snacket går bättre och bättre.

I nästa omgång väntar bortamatch mot Ola Toivonens och Oscar Hiljemarks PSV Eindhoven. Ett PSV som vann sin premiärmatch borta mot Den Haag med 3–2.

– Det ska bli riktigt kul. Det är ju för sådana matcher man flyttade hit. Det är i de stora matcherna man utvecklas.

Fler lokala sportnyheter hittar du här