Peter Lindaus första år som Astriotränare slutade med uppflyttning till division 2. Mycket talar för att han fortsätter även 2021.
Peter Lindaus första år som Astriotränare slutade med uppflyttning till division 2. Mycket talar för att han fortsätter även 2021. Bild: Lina Salomonsson/arkiv

Mötet som avgör Astrio-tränarens framtid

BK Astrio har fortfarande inte säkrat Peter Lindau inför 2021. Men allt talar för att succétränaren följer med upp i division 2.
– Vi ska sitta ned i veckan, men jag har svårt att se att vi inte ska komma överens, säger ordföranden Thomas Stålheden.

ANNONS
LocationSöndrums IP||

Astrios herrar blev klara för division 2 i fredags då Svenska Fotbollförbundet meddelade att samtliga lag som deltog i det avbrutna slutkvalet får en plats i division 2 nästa år.

Söndrumsklubben rusade därmed, efter seriesegern i division 4 i fjol, rakt igenom division 3 och är 2021 ny andraklubb på herrsidan i Halmstad bakom HBK.

Peter Lindau ersatte Mats Jingblad som tränare inför den här säsongen. Han genomgick en större hjärtoperation tidigare i höstas, men var tillbaka under kvalet och räknar med att finnas på Astrios bänk även under 2021.

– Det utgår jag ifrån. Det som vi sagt är att vi kör på samma, både ledare och spelare, som vi var 2020, säger han till HP.

ANNONS

– Sedan har vi inte hunnit med allting ännu, men det finns skäl till det – både att vi hade en väldigt lång säsong med kval och förlängning av kval, och sedan har det varit corona också. Så vi ligger lite efter mot vad man brukar göra, men det är inga problem över huvud taget.

Astrios ordförande Thomas Stålheden är inne på samma linje och hoppas även få behålla resten av A-lagsstaben.

Stålheden säger:

– Det finns ingen anledning att byta ut de tränare som finns där om de vill vara kvar och det vill de nog. Vi har en dialog där och jag ser inte att de inte vill fortsätta och vi vill att de fortsätter. Det finns en ömsesidig önskan att vi ska köra vidare och de håller på och tittar nu på eventuella spelare till nästa säsong.

LÄS MER:Glädjebeskedet: Astrio klart för tvåan

LÄS MER:Efter hjärtoperationen – Peter Lindau tillbaka inför avgörandet

ANNONS