Målvakten Markus Rydeberg har gjort sitt i Halmia. Ny klubbadress kan bli Astrio.
Målvakten Markus Rydeberg har gjort sitt i Halmia. Ny klubbadress kan bli Astrio. Bild: Krister Andersson

Målvakten bryter med Halmia – kan flytta till lokalkonkurrenten

Markus Rydeberg lämnar Halmia. Målvakten förlängde först med klubben, men nu har parterna i samförstånd kommit överens om att bryta kontraktet.
– Han är fri att söka efter en ny klubb, säger Halmias tränare Anders Wallin.

ANNONS
|

Markus Rydeberg, som är fostrad i Brommapojkarna, vaktade målet när Halmia överraskande tvingades ta det tunga steget ner i division 3 i höstas.

23-åringen var sedan en av de första att förlänga kontraktet i Halmia, men när klubben senare gjorde klart med Superettan-meriterade Robertino Kljajic från tyska Anker Wismar ville Rydeberg inte längre vara kvar.

– Markus hade ett tufft 2019, men gjorde en bra säsong i fjol. Konkurrensen hos oss är tuff och han kände att han ville spela matcher – då kom vi överens om att bryta i samförstånd, konstaterar Anders Wallin.

Rydeberg provspelar för Astrio

Rydeberg ser ut att stanna i Halmstad och kan byta klubb till lokalkonkurrenten Astrio, som den här säsongen är nykomling i division 2. Målvakten provspelar just nu för Söndrumsklubben.

ANNONS

– Markus känner att han större möjligheter att få stå i Astrio.

Halmia har fortfarande ledigt, men på måndag drar försäsongsträningen i gång på Halmstad arenas konstgräs.

Halmia på jakt efter backar

ISH har fortfarande några luckor kvar att fylla innan truppen är intakt.

– Vi letar efter en ny målvakt och har några på gång. Sedan ska vi ha in två försvarsspelare och där är vi ganska nära. Truppen ser väldigt stark ut och är den bästa som vi har haft under min tid som tränare här, slutar Wallin.

LÄS MER: Superettanmeriterad målvakt till Halmia

ANNONS