Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IS Halmias målskyttar Oskar Törnfeldt och Vuk Lugonjic efter segern med 3-0 mot Prepa Birlik. Bild: Halmia
IS Halmias målskyttar Oskar Törnfeldt och Vuk Lugonjic efter segern med 3-0 mot Prepa Birlik. Bild: Halmia

Målkungen sköt tre viktiga poäng till Halmia i Malmö

Han kom tillbaka från Varbergs Bois för att bli lagets stora målskytt.
På söndagen stod Vuk Lugonjic för två av målen när Halmia bärgade tre tunga poäng mot Prespa Birlik nere i Malmö.
– Det är sjukt viktigt, säger han.

Prespa Birlik 0

IS Halmia 3

(0-2)

Efter förlusten i premiären i juni (0-2 mot Ängelholm) fick Halmia vänta i sex veckor innan nästa seriematch skulle spelas. Med tanke på att serien är 13 matcher kort var söndagens bortamatch mot Prespa Birlik minst sagt viktig.

Halmias tränare Anders Wallin kunde efter 90 minuter på Heleneholms gräsmatta summera en gedigen laginsats som gav tre poäng.

– Vi skapar väldigt mycket chanser. Jag tror vi hade sju-åtta frilägen men fick inte dit den. Men vi gör ändå tre mål och vinner komfortabelt med ett väldigt gediget försvarsspel över 90 minuter, säger Wallin.

Mål precis innan halvtid

Lugonjic öppnade målskyttet i mitten av den första halvleken när han vände bort en försvarare och placerade in 1-0. Viktiga 2-0 kom sedan precis innan halvtid när Oskar Törnfeldt tog emot ett inspel av Oliver Brynéus och placerade in bollen.

Halmia skapade sedan flera chanser men trean visade sig vara svår att få till.

– Ska man vara kritisk mot något så ska vi göra fler mål, definitiv. Det var vi väldigt överens om i omklädningsrummet efter matchen. Men vi gör ändå tre och håller nollan och tar tre poäng med tillbaka till Halmstad, säger Wallin.

Tryckte in straff

Det tredje mål för Halmia kom först på stopptid när Lugonjic, som vann skytteligan i tvåan 2017 med 21 fullträffar, fastställde slutresultatet genom att slå in en straff.

– När man har varit uppe lite (i seriesystemet) och kommer ner igen förväntar sig alla att man ska göra mål och då känns det skönt att man är där och gör det. Det är ändå det man förväntar sig, så det känns bra att vara igång och göra det igen. Att få hjälpa laget att ta tre poäng är det viktigaste men sedan att göra mål är ett plus såklart, säger tvåmålsskytten.

Viktig seger efter premiärförlusten

Segern var viktig för Halmia, inte minst efter förlusten i premiären.

– Det är de här bortapoängen som kommer vara viktiga för oss. På hemmaplan är vi riktigt bra men sedan ska man göra det på bortaplan också. Sådana här skitmatcher som denna är viktigt att vinna, säger Lugonjic och får medhåll av tränare Wallin:

– Det är klart att det var otroligt viktigt med tanke på förlusten i premiären och med enkelserie känns varje match som en sexpoängsmatch. Det är bara 13 matcher så det är klart att man behöver ta de poängen man kan.

LÄS MER: Wallins plan – så ska det bli en ny bra Halmia-höst

LÄS MER: Halmia börjar om – med Ingelsten kvar i staben

LÄS MER: Tung Halmia-premiär och nu – sex veckor till nästa match

Fler lokala sportnyheter hittar du här