Målkavalkad när Halmias damer hakade på i toppen

Det var glada miner i Halmias damlag efter segern mot Onsala på hemmaplan. Trepoängaren gör att Halmia fortsatt är en poäng efter serieledande Mariebo.
– Vi vet varför vi spelar bra och det är för att vi ständigt har bra träningar och fullt fokus på vad vi ska göra, säger Halmias damtränare Peter Blomqvist.

ANNONS
|

Halmia 6

Onsala 1

(3–0)

Det blev rena rama målkavalkaden när Halmias damer tog emot tabelljumbon Onsala på Halmstad Arena IP.

I den första halvleken var det i stort sett spel mot ett mål – Onsalas.

Chans efter chans avlöste varandra från ett löpstarkt spelförande Halmia, men tjejerna fick vänta ända till den 23:e matchminuten innan målnollan spräcktes.

Ett fint Halmiaanfall resulterade i 1–0 av Elin Hansson.

– Vi har en bra högerkant med Elin (Hansson) som gör jättemånga assist, och i dag gör hon framför allt ett eget mål och klipper dit den ordentligt, säger Halmias tränare Peter Blomqvist.

ANNONS

Matchens delikatess

2–0 kom efter en halvtimme när Sandra Holm utmanade Onsalas målvakt Emma Lööv och placerade bollen i mål.

Matchens delikatess kom även den i första halvleken.

Efter ett fint klapp-klapp-spel mellan tvillingarna Saga och Sandra Holm, avslutade Saga i mål med ett distinkt skott.

– Det hackade lite först när de försökte spela en kombination som vi har tillsammans med Tilda Boquist, men sedan tar Saga och Sandra tag i det och gör kombinationen själva och får in bollen, berömmer Blomqvist.

I andra halvleken gick Halmia upp till en 5–0-ledning efter mål av Tilda Boquist och Celine Gysenius och då var matchen avgjord.

Visserligen fick Onsala tröstmåla när Elizabeth Mary Patterson nickade in 5–1 bakom Matilda Brovall, men Halmia avslutade ändå målskyttet när Sandra Holm satte 6–1, sitt andra mål i matchen.

Fem målskyttar i laget, är det bra eller dåligt med spritt målskytte?

– Vi har ingen utstuderad målskytt. Det finns i stället en stor bredd och variation i vår trupp och kombinationer som gör att målskyttet fördelas, säger Halmiatränaren och fortsätter:

– De levererar varenda gång, man kan lita på tjejerna. Jag sitter varenda gång på bänken och är nervös och stirrig och det helt i onödan.

ANNONS

Vad är det som gör Halmia så bra denna säsongen?

– Tyvärr är det för mycket tjongande i damfotbollen. Vi har hittat vårt sätt att spela fotboll på och jobbar man på rätt sätt så är det också roligare att spela fotboll. Tjejerna har viljan att utvecklas och lära sig och de har också sett att om vi gör på ett visst sätt så blir det bra, säger Blomqvist.

En poäng efter Mariebo

Segern innebär att Halmia hakar på Mariebo i toppen av tabellen och Halmstadlaget ligger bara en poäng efter på andraplatsen.

I nästa omgång möts dessutom de båda topplagen.

– Vi ska hantera dem på lördag och då gäller det att göra ännu mer rätt saker och att alla spelare är hela och fräscha, säger Blomqvist.

Nu återstår att se om Halmias damer kan titulera sig serieledare kommande helg.

Hör också: Sandra Holm efter segern mot Onsala

ANNONS