Målexplosionen lyfter HBK mot säkrare mark

När regnet började ösa ned – då lossnade det för HBK. Tre blåsvarta mål på tolv minuter betydde ett stort steg mot förnyat division 1-kontrakt.
– Riktigt skönt. Att vi vinner den här matchen är så viktigt, säger lagkaptenen och tvåmålsskytten Emma Nielsen, 23.

LocationHalmstad Arena IP||

HBK 4

Göteborgs FF 1

(1–1)

Halmstads BK har haft en tuff start på division 1-debuten. De sex första matcherna hade blott genererat en seger.

Men hemma mot likaledes bottenstridande Göteborgs FF gick tappen ur tunnan – till slut.

Flicklandslagsanfallaren Moa Karlsson gav HBK ledningen redan efter tolv minuter i första halvlek.

Men Göteborg kvitterade till 1–1 genom Linn Blom på straff bara fem minuter senare. Detta efter att HBK:s målvakt Maja Arvehell räddat Bloms första försök, men varnats för att ha rört sig för tidigt från mållinjen varpå straffen fick slås om.

Det var en öppen, chansrik match och även om HBK skapade flest lägen så kändes det länge helt ovisst var poängen skulle hamna.

Då började regnet vräka ned över Halmstad arena – och HBK avgjorde med en sen målexplosion:

• 2–1 (80:e minuten): Emma Nielsen slår in 2–1 på en indirekt frispark från straffområdeslinjen sedan Göteborgs målvakt Agnes Reuterberg varnats för att haft bollen i händerna längre än tillåtna sex sekunder.

• 3–1 (87): Moa Karlsson gör sitt andra mål för dagen, och sitt sjätte för säsongen, efter att ha spelats fri av Alexandra Hellekant.

• 4–1 (92): Karlsson tar sig runt till vänster och spelar in till Nielsen, som styr bollen i mål.

Moa Karlsson hann efter det även slå en straffspark utanför sedan hon själv hade blivit fälld, men det spelade ingen roll den här gången.

– Det är riktigt skönt. Att vi vinner den här matchen är så viktigt. Vi har spelat väldigt bra i alla matcher, men det känns som att vi inte har fått utdelning och det fick vi i dag, säger Emma Nielsen.

HBK var enda laget på den nedre tabellhalvan som vann sin match på lördagen och har nu fyra poäng ned till Böljan Falkenberg under nedflyttningsstrecket.

HBK-tränaren Fredrik Andersson hyllade efteråt lagets arbetsinsats.

– Vi har energi, vi orkar springa och vi ger oss aldrig utan vi kör i 90 minuter plus tillägg i varje match. Det gör oss bättre hela tiden, säger han.

Segern kostade dock. Mittbacken Agnes Heinrich fick föras till sjukhus för att röntga en skadad arm.

TV: Se höjdpunkterna från matchen här