Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/41

Lyckominut för Astrio som knep kvalplatsen

Små marginaler är en sliten klyscha men det passar väl in i jakten på kvalplatsen till division 3. Astrio säkrade definitivt segern och som det skulle visa sig kvalplatsen på Torulund i 87:e minuten. Samtidigt missade Skrea en straffspark mot Getinge och oavgjort i den matchen var Astrios stora lycka.

Div IV Halland
Torup/Rydö    1
Astrio    3


– Vi visste om den missade straffen och givetvis är man nöjd och det är lika skönt som alltid med segrar. Man är en del av kollektivet med trivsel och att sätta mål, ler Astrios tränare Mats Altemyr.

Den möjliga och positiva förlängningen av säsongen har bara den senaste tiden legat i Astrios pipeline.

– Bredden i truppen är en stor del i framgången och de unga spelarna har också rutin med sig. Vi har använt 34 spelare under säsongen men det har inte varit något negativt och helt i Astrios utvecklingslinje, påpekar Mats Altemyr.

Inhopparen Oliver Hansson gjorde sitt första mål under året och satte spiken i kistan för hemmalaget. Eddie Andersson uppoffrande spel var det annars det som stack ut allra mest i Astrio. Han gjorde det viktiga 2-1 målet på en indirekt frispark precis före halvtid.

Målvakten Magnus Björnsson snuddade reflexmässigt bollen med händerna och utgången blev därför ödesdiger. Trots att Robin Mostacero skickligt drog in 1-0 fick hemmalaget jobba i uppförsbacke men tappra försök gjordes  att störa Astrio i andra halvlek men effektiviteten saknades i avslutningarna.

– Det har sett ut så här hela säsongen och motigt förstås. Vi bjuder på två mål och stressar iväg bollen i fel lägen. Vi tror inte riktigt på det och tvekar i många situationer, resonerar Andreas Hedström, tränare i Torup/Rydö.

Föreningen fick bara en säsong i fyran och får ta nya tag i division fem. Andreas tror att den nivån kan passa bra för det unga spelarmaterialet.

– Själv vet jag inte vad som händer, förklarar han.

Firandet tog samtidigt fart hos spelarna i Astrio men tränarstaben hade också funderingar på det kommandet kvalet.

– Det blir spännande och vi får försöka ta reda på så mycket om de tre kommande motståndarna, menar Mats Altemyr.

En viss lättnad fanns också i Getinge efter poängen mot Skrea. Nu väntar en spänd  väntan mot utgången av kvalserien.

– Det kunde gå åt vilket håll som helst och vi hoppas att Kungsbacka klarar kvalet, resonerar Jonas Björkvist, tränare i Getinge.

Matchen var mycket händelserik och kulminerade med en straffmiss från Skreas sida där Daniel Bergstrand stoppade hemmalagets tilltänkta kvaläventyr.

Men en tävlingsmatch återstår för Getinge mot just Skrea innan den aktiva säsongen kan avslutas helt.

– Ja, det är play off om vilket lag som får spela i Svenska cupen, berättar Jonas.

Fler lokala sportnyheter hittar du här