Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Poängräddare. Halmia lyckades inte överlista storspelande Laholms-målvakten Rasmus Lundgren i det mållösa derbyt på Glänninge park.

Lundgren räddade poäng för LFK i derbyt

Halmia hade det bästa och det mesta i Hallandsderbyt mot Laholms FK på Glänninge park på onsdagskvällen, men den storspelande hemmamålvakten Rasmus Lundgren räddade en viktig poäng för LFK i 0–0-matchen.

– Vi har en riktigt vass målvakt i dag och det är vad som krävs när det går dåligt, pustar Peter Åberg, tränare i Laholm.

Nykomlingen LFK inledde säsongen med fyra raka förluster och var i stort behov av poäng i botten av division 2-tabellen för att vända den negativa trenden, men blev hårt ansatt av Halmia under den första halvleken.

Gästerna dominerade bollinnehavet klart men hade svårt att få till några riktigt vassa lägen. Med tio minuter kvar till pausvilan fick dock Max Eggertsson på en riktigt frisparkspärla som Rasmus Lundgren fick fingrarna på och sedan hade hjälp av ribban.

I andra halvlek fick Laholm lite mer att säga till om och i 81:a minuten kom läget som sydhallänningarna väntat på, men Jonathan Eriksson sköt högt över efter en tilltrasslad situation framför mål.

 

Halmia fick därefter två bra lägen att avgöra. Båda gångerna var det ex-allsvenske Patrik Ingelsten som höll sig framme – först vara han nära att glida in en retur och hade därefter ett gyllene läge på tilläggstid när han kom fri, men Lundgren lyckades få upp en arm och avvärja situationen.

– Riktigt skönt att få en poäng. Det var på tiden, tycker Åberg.Det här var vår absolut bästa match i år och vi behövde verkligen en pinne i dag med tanke på hur det har sett ut tidigare.

Halmias tränare Peter Lindau hade lättare att hålla sig för skratt.

– Laholm kämpade på bra och var tuffa i närkamperna. Vi försöker spela hela tiden, men vi hade inte tekniken för att lyckas slå dem, tycker han.

Nära 550 personer – bästa publiksiffran i Laholm i år – såg derbyt.