Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Målskytt igen. Vuk Lugonjic avgjorde genom att göra Hallandsderbyts enda mål när Halmia slog Vinberg och närmade sig topplagen i tabellen.

Lugonjic segerskytt när Halmia vann derbyt

Sjunde segern på åtta matcher. Halmia vann Hallandsderbyt mot Vinberg på Vinåvallen och är nu plötsligt med och slåss om en plats till division 1 nästa säsong. – Vi får sikta in oss på kvalplatsen, säger segerskytten Vuk Lugonjic.

Division 2 Västra
Vinberg    0
Halmia    1


När Joe Sise för några veckor sedan slet av hälsenan trodde nog många att det skulle bli måltorka i Halmia, men 19-årige Vuk Lugonjic har klivit fram och avgjort tre matcher i följd.

I lördags visade han kyla när han i 21:e minuten rundade målvakten och behärskat rullade in matchens enda mål.

– Jag fick en perfekt boll av Marcus (Jönsson) och petade bollen förbi deras målvakt. Sedan var det bara att lägga in den, myser Vuk efter säsongens sjätte fullträff.

Halmia fortsatte att spela bra fotboll under den första halvleken och var ytterst nära att öka på till 2–0, men varken en fri Anton Jonsson eller strax efteråt en fläkande Per Gulda lyckades hitta rätt.

Istället kom hemmalaget starkt tillbaka i andra halvlek och satte press på Halmia, som fick kriga hårt för att hålla målet fritt från påhälsning.

Unge Malte Påhlsson gjorde några fina räddningar och visade även pondus på frisparkar och hörnor, som han hela tiden fick undan med kraftfulla utboxningar.

– En grym match. Alla krigade i 90 minuter och visade härlig inställning, vilket gjorde att vi vann, säger Halmiatränaren Patrik Ingelsten, som på grund av skador och avstängningar fick ställa ett ungt lag på benen.

Själv hoppade han in först sex minuter före slut sedan vänsterbacken Rasmus Bengtsson tvingats utgå med krampkänning.

– Jag har faktiskt spelat vänsterback en gång tidigare, men det var när jag var i HBK och Björn Carlsson blev skadad i en U21-match 2003, minns Ingelsten.

En annan inhoppare, Niclas Taube, hade möjlighet att definitivt stänga matchen med tre minuter kvar, men lyfte bollen strax över.

Vinberg försökte i en sista desperat offensiv att få till ett kvitteringsmål, men Halmia höll undan och är nu bara en poäng efter Falkenbergslaget, som ligger på kvalplats tre pinnar efter serieledande Assyriska.

– Vi ligger bra till och det är mer än välförtjänt med tanke på det jobb som killarna lägger ner, tycker Ingelsten.

Men kan det räcka till division 1 nästa säsong?

– Jag tror att Vinberg kommer att tappa några poäng till, men Assyriska är för bra för att vi ska hinna i fatt, så vi får sikta in oss på kvalplatsen, slutar Lugonjic.

Fler lokala sportnyheter hittar du här