Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/15

LFK vann stökigt derby

Derbyn brukar utkräva fysik, kamp och känslor. Och precis så var det under fredagskvällen när Laholms FK Akademi besegrade Skottorps IF med 2-0 i en ruffig seriefinal i division 7 södra på Glänninge Park.

Division 7 södra Halland
Laholms FK Akademi–Skottorps IF 2-0

– Det är riktigt roligt med vinst. Det är precis en sådan här match man vill ha när det smäller mycket och är tufft spel. Vi behövde dessutom tre poäng och tog tre poäng, säger 18-årige LFK-målskytten Victor Johansson. 

Men de gula och röda korten dröjde till andra halvlek. Först visade i stället Laholm prov på sin målfarlighet, med över fem mål i snitt per match, genom att skapa flera farliga målchanser.

Skyttekungen Victor Johansson visade i den fjärde minuten vägen, när han snubblade in bollen i mål från nära håll till 1-0.

– Agust skickade in bollen till mig i straffområdet. Sedan stannade den i vattnet och till slut så knäade jag in den, säger han. 

Det var dessutom Johanssons 30:e mål för säsongen under hans första år som forward. Det stärkte hans ledning i skytteligan.

– Jag tycker att det är mina lagkamrater som sätter in bollarna fint till mig. Det spelar ingen större roll hur många mål det blir. Jag hoppas bara att vi vinner serien, säger han. 

Skottorp gick inte att känna igen - i varje fall inte offensivt. Anfallaren Johan Green sprang och slet utanför straffområdet, men lyckades inte hitta rätt ytor framför mål. Det var lönlöst. 

– Vi fick inte tag i bollen och lyckades inte få till ett riktigt anfallsspel. Det blev lite chansbollar hit och dit, vilket gjorde att man blev lite frustrerad, säger Green, som i år stått för 25 mål i serien. 

LFK utökade i stället ledningen till 2-0 innan halvtid. Johansson fick en knuff i ryggen i straffområdet, medan Jonatan Jacobsson förvaltade den efterföljande straffen genom att panga upp bollen i nättaket. 

I andra halvlek blev det en annan match. Det blev mer kamp, mer känslor och tuffare spel. Skottorp inledde starkt, men fick Emil Gustafsson utvisad i den 60:e minuten. Det tände hans lagkamrater och inte minst hans motståndare. 

Innan matchen var över hade domaren Nasser Gashi delat ut hela tio gula kort och två röda kort. Inte i samma klass som "Slakten i Nürnberg" 2006 mellan Portugal och Holland, där det blev 16 gula kort och fyra röda, men på god väg.  

– Jag tycker att det var en god kamp, men det var svårt att spela, när vi hade en domare som inte höll en jämn nivå, säger Green. 

LFK höll till slut undan och vann med 2-0. Laget är därmed kvar på andraplats, men med bara en poäng upp till serieledaren Skottorp i toppskiktet. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här