Spelarna i Laholms FK har fått tillbaka de pengarna man la på träningslägret i Spanien som fick ställas in.
Spelarna i Laholms FK har fått tillbaka de pengarna man la på träningslägret i Spanien som fick ställas in. Bild: Roger Larsson

LFK:s glädjebesked: Får tillbaka närmare en halv miljon

Laholms FK har fått ett glädjande besked. 450 000 kronor av de 523 000 kronor man betalde för träningslägret i Spanien, som fick ställas in på grund av coronapandemin, har man nu fått tillbaka.
– Vi minimerade vår förlust samtidigt som vi ville att spelarna skulle få tillbaka sina pengar så snabbt som möjligt, säger Stefan Farehed, ordförande i klubben.

ANNONS
LocationGlänninge||

Laholms FK skulle ladda upp inför säsongsstarten med ett träningsläger i Spanien där både herr-, dam- och u-truppen skulle delta. Men när coronaviruset svepte över Europa tvingades klubben att ställa in lägret.

Sedan dess har LFK jobbat hårt för att få tillbaka de 523 000 kronor man betalde för lägret tillsammans med arrangören för paketresan Sports International.

– Vi har haft en god kontakt med Sports International hela tiden och de informerade oss tidigt om vad som kommer hända och vad som kan hända. De har skött det här bra under den här processen och samarbetet vi har haft har varit väldigt bra, säger ordförande i LFK Stefan Farehed.

ANNONS

Laholms FK minimerade förlusten

LFK:s styrelse kom gemensamt överens om ett mål på att få tillbaka i alla fall 450 000 kronor och framför allt se till att spelarna i föreningen så snabbt som möjligt skulle få tillbaka det dem lagt ut. Ett mål som man också lyckades att nå.

– Vi gjorde en avvägning. Vad kostade en jurist att anlita? Hur lång tid tar det här? Så vi kom överens med Sports International, efter ett styrelsebeslut i klubben, att 450 000 kronor var vi nöjda med. Man får tänka på deras situation med.

– Vi minimerade vår förlust samtidigt som vi ville att spelarna skulle få tillbaka sina pengar så snabbt som möjligt. Vissa låg ute med så mycket som 6 000 kronor och det är kännbart för en ung fotbollsspelare.

Fått stöd från Laholms kommun

Även om klubben är nöjd med att ha fått tillbaka i stort sett hela beloppet som man la på lägret är de 73 000 kronor som brunnit inne ett enormt tapp för föreningen.

– 73 000 kronor för en förening som Laholms FK är jättemycket pengar. I år har vi varken kiosk- eller publikintäkter så vi kämpar med näbbar och klor för att lösa det ekonomiskt.

LFK har fått stöd från Laholms kommun och hoppas på mer hjälp den kommande månaden.

ANNONS

– Som vi har förstått det så kommer kommunen att stötta oss mer. Vi kommer ha ett möte med dem i augusti där vi ska titta på hur de kan hjälpa oss ytterligare, avslutar Stefan Farehed.

LÄS MER:Läget allt mer kritiskt för lokala fotbollsklubbarna: ”Vi kämpar”

ANNONS