Frustrerat. Laholms FK hade under tisdagen målchanser för att vinna enkelt, men föll trots det med 1-2 mot Högaborg på Glänninge Park. 
Frustrerat. Laholms FK hade under tisdagen målchanser för att vinna enkelt, men föll trots det med 1-2 mot Högaborg på Glänninge Park. 

LFK hade chanser för vinst - men föll ändå

Laholm föll under tisdagen tungt med 1-2 mot Högaborg på Glänninge Park. Hemmalaget hade tillräckligt med chanser för att vinna med 4-2, men brände allt och lite till framför mål.

ANNONS
|

Division 3 sydvästra Götaland

Laholm-Högaborg 1-2

– Det är sanslöst att vi förlorar med tanke på alla våra målchanser. Jag är jättenöjd med vår prestation, men vi ska både göra fyra och fem mål med så många lägen. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger LFK-tränaren Peter Åberg frustrerat.

Men det var Högaborg som fick första ordet i drabbningen med ett tidigt ledningsmål. Det fick hemmalaget att vakna till liv och sätta igång anfallsmaskineriet. Laholm stormade mot mål. Skyttekungen Jonatan Eriksson missade ett friläge, medan Erik Pålsson sköt över från en meters håll. Inget ville sig framför mål för hemmalaget.

ANNONS

– Jag tycker att vi spelar bra och jag är jättenöjd med spelet. Vi skapar ju hur mycket målchanser som helst, men vi kan bara inte sätta dit den. Det går inte att klandra spelarna för det, men det är frustrerande, säger Åberg.

I andra halvlek avbröt Högaborg hemmalagets press genom att flytta fram fler man i omställningsspelet. Det ledde till ett skott utifrån i ribban. Men det var inte det skottet i virket som förändrade matchen - det kom i stället några minuter senare.

Halmstadkillen Brandon Camacho Sobek sköt, från en frispark tätt utanför straffområdet, i insidan av ribban och stolpen, vilket domaren trodde gick ut, men linjedomaren ansåg var över mållinjen till 2-0. Det blev mål och Laholm var plötsligt i rejäl brygga.

– Det är ett horribelt domslut. Bollen kunde omöjligt vara inne från min vinkel med tanke på att det var en vänsterfot och med den skruven. Det är helt horribelt, men samtidigt fortsätter vi sedan att skapa chanser, säger Åberg.

För Laholm tappade aldrig fokus och kraft att gå framåt. I slutskedet radade laget upp flera skott mot mål, men inget gick in bakom en storspelande Jesper Birkfeldt i bortamålet. Laholm fick trösta sig med ett straffmål i slutskedet av Eriksson, men fick däremot inte fira det som borde ha blivit tre poäng.

ANNONS

Laholm tappadedärmed mark till toppskiktet och får sikta in sig på att vinna sista matchen mot Wormo nästa vecka på bortaplan för att få en skön avslutning på vårsäsongen inför sommaruppehållet.

– Vi vill studsa tillbaka och ta poäng. Det är inte jättelångt ner ändå, även om det nästan blir omöjligt att hänga på i toppen, säger han.

ANNONS