Leikins förvandling – tar sikte på trean: ”Utmanar”

Leikin vill vara med och utmana om seriesegern i fyran i år. Tränaren Andreas Jedraski har byggt ett lag som till stora delar består av spelare som han hade i Halmia Academy för fyra år sedan.
– De var bra redan i sexan, men är nu redo för mer, säger Jedraski.

ANNONS
|

2016 lotsade Andreas Jedraski Halmia-akademin till seger i division 6 och en kvartsfinalplats i Gothia Cups 18-årsklass.

Sedan tog han över som tränare i Leikin 2017 och har under sina fyra år i klubben fått se den ena efter den andra ISH-adepten söka sig till laget från Öster.

Senast i raden att krita på var Melker Petrelius, Halmia och Felix Persson, Centern. Så nu har Jedraski totalt åtta spelare i truppen från sitt gamla Halmia-lag, som kunde varit nio om inte Endrit Mazreku lämnat för Laholms FK.

– Det är viktigt att bygga en trupp harmoniskt och med lagspelare – då kommer vi långt. I grund och botten är alla tidigare halmianer pålitliga och träningsflitiga. Eftersom jag känner alla spelarna så ger det trygghet, säger Andreas Jedraski.

ANNONS

Leikin har tagit små kliv hela tiden under Jedraskis år i klubben och siktar under den förkortade säsongen på att vara ett topplag i fyran.

– När jag kom hit var Leikin ett studentgäng. Spelarna var skickliga, men saknade den rätta kulturen och ville inte träna så hårt. I dag har jag en mer seriös trupp som vill vara med däruppe och kriga.

Åsa storfavorit

Men det kan bli svårt att vinna serien. Åsa, som ramlade ur trean i fjol och har förstärkt anfallet med Fjärås skyttekung Anton Millesson Nilsson och Stafsinges Jesper Carlsson, tippas allmänt att vinna fyran.

– För att vara med i toppen så har vi bara råd att förlora en, max två matcher. Åsa är favorit sett till de forwards klubben har plockat in, men vi och några till kan vara med och utmana där bakom.

Leikin slutade femma i fjol, men hade stora problem på målvaktssidan, där laget till och med hade en utespelare mellan stolparna i åtta av 22 matcher.

Nya målvakter

I år har klubben täckt upp ordentligt med förvärven av Milos Vrsajko från Getinge och Khattab Al-Sabaawi från Karlshamn.

– Alla våra målvakter håller hög klass och bara där tar vi ett stort kliv uppåt jämfört med förra säsongen.

ANNONS

På pluskontot finns även nye anfallaren Labinot Selmani, yngre bror till tidigare HBK:aren Liridon Selmani, som hämtats från Hyltebruk.

Viktig kugge lär också Melker Petrelius bli.

– Halmia ville ha kvar honom, men han själv ville ha regelbunden speltid och tog därför steget till oss. Jag ser honom som en av nyckelspelarna i truppen och hoppas att han kan ta klivet och bli en bärande spelare.

IF Leikin

Tränare: Andreas Jedraski, fjärde säsongen.

Placering i fjol: 5:a i division 4 Halland.

Nyförvärv: Milos Vrsajko, Getinge, Khattab Al-Sabaawi, Karlshamn, Albin Frejdh, Halmia, Melker Petrelius, do, Felix Persson, Centern, Labino Selmani, Hyltebruk, Folke Petrelius, Halmia Academy.

Förluster: Endrit Mazreku, Laholms FK, Atdhe Zeqiri, Kvibille.

ANNONS