Leif Jönsson slutar som klubbchef – blir ny assisterande i damlaget

Efter fem år som klubbchef i Halmia kliver nu Leif Jönsson ner från sin roll – men han stannar kvar i föreningen. Jönsson blir ny assisterande tränare till Peter Blomqvist i damlaget – där dottern Moa spelar.
– Jag har aldrig coachat damer innan så jag känner att det kommer bli en stor utmaning, säger Leif Jönsson.

ANNONS
|

Halmias damer gjorde en suverän säsong i år och var nära att nå hela vägen till en kvalplats till elitettan.

Inför kommande säsong har man förstärkt truppen med ett antal spelare men även tränarstaben kommer se annorlunda ut när vi kliver in till 2021.

Leif Jönsson, som så sent som i oktober efter herrarnas uttåg ur division 2 lämnade in sin avskedsansökan som klubbchef, blir ny assisterande tränare och ersätter därmed Martin Johansson.

– De senaste åren har jag saknat rollen som tränare på plan i och med att jag har haft den rollen i många år sedan tidigare både på seniornivå och ungdomsnivå. Jag är inte så lastgammal heller utan jag känner att jag har mer att ge, säger Jönsson.

ANNONS

– Det är en man som man känner väl sen flera år tillbaka. Det är annars alltid svårt med nya personer, men jag vet hur han fungerar och han vet hur jag fungerar, säger Peter Blomqvist, damlagets tränare.

LÄS MER:Halmias klubbchef sade upp sig efter fiaskot

Leif Jönsson slutar som klubbchef

Med den nya rollen i damlaget kommer Leif Jönsson inte fortsätta som klubbchef, en position som han haft sedan lite mer än fem år tillbaka.

– Jag har tänkt på mig själv och vad jag vill göra och diskuterat det med styrelsen. Efter nyår kommer jag bli sportchef och bara ha hand om det sportsliga i föreningen. Så klubbchefsrollen, med allt vad det innebär, får någon annan i styrelsen axla.

– Det går inte att kombinera mitt heltidsjobb, rollen som klubbchef och assisterande i damlaget. Då har jag inget liv kvar.

Kommer träna dottern Moa

Tidigare har han coachat sonen Marcus, som nyligen förlängt med Halmias herrar, under ungdomsåren i föreningen. Nu är det dottern Moas tur att ha pappa vid sidlinjen.

– Det är klart vi diskuterade det innan jag tackade ja men i slutändan var det inga som helst konstigheter. Det är inget barn längre utan en vuxen tös så det är inga bekymmer. Jag tränade min son i massa år i föreningen och det fungerade hur bra som helst så det kommer fungera här med.

ANNONS

– Jag har aldrig coachat damer innan så jag känner att det kommer bli en stor utmaning, avslutar Jönsson.

LÄS MER:Genomgång: Så är läget hos lagen i förbundsserierna

LÄS MER:SM-veckan tvingar bort Halmia från Halmstad Arena

LÄS MER:Ex-HBK:aren till Halmia – efter fem års skadeelände

ANNONS