Tomas Karlsson gör sin åttonde säsong som spelande tränare i Ysby BK och brukar delge läsarna underhållande matchreferat på klubbens hemsida.
Tomas Karlsson gör sin åttonde säsong som spelande tränare i Ysby BK och brukar delge läsarna underhållande matchreferat på klubbens hemsida. Bild: Bodin Annelie (HP)

”Laholmsserien” kan avgöras – inom en radie på två mil

Division 6 södra. Eller ”Laholmsserien” som den kanske egentligen borde kallas. Serien kommer nämligen att avgöras inom en radie av två mil då nio av elva lag kommer från Laholms kommun.
– Jag kan tycka att det är jäkligt skönt med det lokala, säger Ysbys tränare Tomas Karlsson.

ANNONS
|

Förutom Snöstorp/Nyhem och Trönninge, möts Ysby och de andra åtta lagen i division 6 södra inom en radie av två mil.

Snacka om många lokalderbyn.

Närmare bestämt 36 stycken.

– Ja, killarna snackar alltid om att ”vi måste krossa Ränneslöv”. De tänder till lite extra när det handlar om lokalderbyn och då dras man ju med i det även om man inte är härifrån, säger Ysbys tränare Tomas Karlsson om rivaliteten till Ränneslövs GIF.

– Jag kan tycka att det är jäkligt skönt med det lokala. Publiken känner igen både motståndare och medspelare och har man åkt på en förlust eller blivit tunnlad av någon och man träffas på Maxi, då får man gärna en gliring. Det är kul.

ANNONS

Spännande nyförvärv

Laget har tappat en del tongivande spelare inför denna säsongen, men har också gjort klart med några spännande nyförvärv.

Vad sägs om nyförvärv som Layth Almasari, Sebastian Ekstrand, Lars Pettersson, Hampus Einarsson och kanske det mest spännande nyförvärvet av alla, Olek Lakymets från Ukraina.

– Jag tror att Olek kommer att bli en skräll. Rimligtvis är han det första ukrainska nyförvärvet i Ysbys historia och han är en oerhört aggressiv och frän spelartyp som är lite oskolad men som kommer att bli en tillgång för oss, säger Karlsson.

Lakymets hamnade i Sverige som säsongsarbetare men har nu fått permanent uppehållstillstånd.

– Han har spelat fotboll i Ukraina i ligasammanhang och nu ville han spela här, säger Karlsson.

För första gången i Ysby BK:s historia har klubben ett ukrainskt nyförvärv i form av Olek Lakymets.
För första gången i Ysby BK:s historia har klubben ett ukrainskt nyförvärv i form av Olek Lakymets. Bild: Roger Larsson

Laget har tränat på sedan slutet av september när seriespelet tog slut.

Kan det vara världens längsta försäsong?

– Vi hade ett uppehåll under påsken och veckan efter annars har vi kört på med tre träningar i veckan, säger Karlsson och skrattar.

Dags för seriepremiär

Till helgen är det dags för seriepremiär på bortaplan mot Snöstorp/Nyhem.

– Fysiskt är vi jätteförberedda och jag tror inte att något lag kommer att slå oss på kondition. Däremot har vi många nya spelare och vi vet inte vem som ska spela var. Vi är helt oförberedda sett till samspel och positioner och det kommer att bli ett lotteri vilka som startar i helgen, säger Karlsson.

ANNONS

Ysbytränaren tycker att det är tråkigt att det ska spelas en enkelserie och att publiken inte släpps in till matcherna.

– Det är alltid roligt om man har förlorat mot ett lag att kunna få revansch, det får vi inte i år. Vi har dessutom rätt mycket publik på våra matcher och det är såklart tråkigt att de inte får vara där, säger han.

– Sedan kan jag tycka att det är lite märkligt att det på den här stora planen på hur många kvadratmeter som helst ska få vara 50 personer med spelarna inkluderade, men i Stockholm kan flera tusen vråla på varandra över något som har hänt i USA, det är en märklig filosofi. Tiotusentals människor kommer att bli smittade. Sedan förstår jag att det inte ska vara stora folksamlingar, men jag tror ingen hade fått corona av att stå runt denna planen.

Tränare: Fredrik Junefalk (andra året) och Tomas Karlsson (åttonde året).

Placering i fjol: 5:a i division 7 södra

Nyförvärv: Layth Almasari, Sebastian Ekstrand, Olek Lakymets, Lars Pettersson, Hampus Einarsson.

Förluster: Andreas Johansson, Adam Thorén, Arnon Kampuach, Emil Olsén, Abdullah Al Almody.

ANNONS