Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Peter Åberg.

Laholms tränare: ”Vi är jättebesvikna”

Laholms FK:s försäljning av mittfältaren Anton Jonsson till Halmia skedde mot LFK-tränaren Peter Åbergs vilja.

Anton Jonsson blev klar för derbyrivalen från Halmstad i tisdags.

– Tyvärr, det är beklagligt. Jag ville så klart inte att han skulle lämna, men det var hans önskan och klubbarna kom överens. Jag ser till det sportsliga och vi är jättebesvikna både jag och övriga spelare, säger Peter Åberg.

Laholm har haft en tuff vårsäsong som nykomling i division 2 och ligger sist i tabellen med bara en seger på 13 matcher. 

LFK tappade redan i vintras yttern Linus Wikander till Högaborg. Med Anton Jonsson försvinner ytterligare offensiv kompetens.

– Vi letar efter ersättare, men det är lite svårt. Vi är i ett speciellt läge då vi inte lägger några pengar på att köpa loss spelare. Ingen klubb vill släppa någon av sina tongivande spelare till oss gratis under den här perioden och det förstår jag, säger Peter Åberg och fortsätter:

– Pengarna som Halmia betalade kommer inte att gå till spelarköp, det är en policy som klubben har och det får jag respektera. Men det gör mitt jobb lite svårare så klart.

Kan man tala om en schism eller gnissel mellan dig och ledningen?

– Nej, det är det inte, utan det är något jag har varit medveten om. Men det är klart att man blir lite frustrerad när det inte finns några medel att försöka locka någonting med. Vi har ju inga kontrakt heller och det är svårt och tidskrävande att försöka övertala folk, och när man väl har mjukat upp dem lite så har man inte den lilla sista pushen som till exempel Halmia eller Tvååker har. De sträcker fram ett kontrakt. Jag har ”bara” speltid och en bra miljö. Vi ligger lite i bakkant där.

Läs också: Halmia värvar mittfältare – från Laholm

Fler lokala sportnyheter hittar du här