Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/43

Laholms kanonstart gav säkrat kontrakt

LFK lämnade ingenting åt slumpen i jakten på säkrat kontrakt i division 1 södra Götaland. I hemmamötet med Färjestaden slog man in matchbollen redan efter 30 sekunder.
– Vi sa innan matchen att vi gör mål på första anfallet, säger 1–0-målskytten Ida Axeldal.

Division 1 södra Götaland

Laholm 4

Färjestaden 1

(2–0)

Beslutsamma från matchminut ett, så kan man sammanfatta LFK:s jakt på nytt division 1-kontrakt mot Färjestaden.

Redan efter 30 sekunder stressade man fram ett misstag i gästernas försvar. Ida Axeldal snappade upp bollen från målvakten och placerade enkelt in ledningsmålet i öppet mål.

– För en gång skull var det skönt att få det första målet och efter bara 30 sekunder dessutom. Vi vill spela med hög intensitet och ställa om till ett högt presspel direkt när vi tappar bollen och det gör vi väldigt bra, säger tränare Peter Åberg.

– Vi sa innan matchen att vi gör mål på första anfallet. Det är en laginsats hela matchen igenom och vi kommer till många bra lägen, säger Ida Axeldal.

Misstag bjöd in Färjestaden

LFK dikterade villkoren och skapade flera bra lägen i den första halvleken att öka på ledningen. Därför var det inte på något sätt ologiskt att hemmalaget skulle utöka sin ledning med det kraftiga spelövertag man hade. Isabelle Axeldal tryckte av en bit utanför straffområdet, ett avslut som seglade i en båge över målvakten till 2–0.

Det skulle dock bli lite nerv i matchen när LFK slarvade på egen planhalva i mitten av andra halvlek. Färjestadens Ebba Larsson rann igenom LFK-försvaret och reducerade.

– Vi försöker trilla boll som vi vill göra. Jag ställer ganska höga krav, ibland lyckas vi och ibland inte. Sen är vi lite slarviga i vårat passningsspel men vi borde gjort fler mål än vad vi gjorde, konstaterar Åberg.

Spelar division 1-fotboll nästa säsong

Trots Färjestadens reducering så kändes aldrig LFK:s ledning hotat och bara några minuter efter 2–1-målet kunde Julia Olsson göra 3–1.

Julia Bengtsson fastställde sedan slutresultatet till 4–1 och där med är Laholm nu helt klara för division 1-spel även nästa säsong.

– Det är väldigt skönt och nu kan man slappna av mer. Samtidigt vill vi vinna sista matchen mot Eskilsminne, säger Ida Axeldal som utöver målet assisterade till Bengtssons 4–1-mål.

– Det har känts klart flera veckor och ingenting jag har gått och funderat på. Lyckas vi slå Eskilsminne i sista matchen blir säsongen mer än godkänd än så länge är den bara godkänd, avslutar en leende Åberg.

Fler lokala sportnyheter hittar du här