Bortastarkt. Laholms FK imponerade och vann enkelt med 3-0 mot Wormo på bortaplan. 
Bortastarkt. Laholms FK imponerade och vann enkelt med 3-0 mot Wormo på bortaplan. 

Laholm starkt på bortaplan

Laholm duger bra på bortaplan och bröt samtidigt Wormos fina flyt och bäddade själva för en intressant höstsäsong i jakten på topplagen Lerkil och Onsala.

ANNONS
|

Division 3 sydvästra Götaland

Wormo-Laholm 0-3

– Absolut viktigaste var segern men självklart betyder det en del inför omstarten till hösten mot Onsala, konstaterar LFK:s tränare Peter Åberg.

Trots att Peter Åberg strax innan matchstart fick göra justeringar i laguppställningen, så var det ändå Laholm som dikterade villkoren på planen. Det resulterade i att Wormo sällan fick några fria tyglar mot ett starkt försvar.

– De skapade bara en målchans på ett skott som tog i ribban men vi skulle gjort både fyra och fem mål, menar Peter Åberg.

Det första målet kom i slutet av första halvlek genom bortalagets skyttekung Jonatan Eriksson, som spelades fram av Oskar Hemhagen, som spelade från start för första gången. Det var Erikssons tionde mål för säsongen och förstärkte hans ledning i toppen av skytteligan.

ANNONS

– Målet gav förstås energi och vi kom fram bättre i djupled i den andra halvleken, förklarar Peter Åberg.

Laholms klart bättre fysik fällde avgörandet med mål sista kvarten från Rasmus Liedman och Anton Gunnarsson, som var tillbaka i representationslaget.

– Anton studerar i Lund och har gjort en del matcher i akademilaget och han är en bra backup, slår Peter Åberg fast.

Laholm har skiftat i prestationer under vårens 13 matcher. Det gör att LFK-tränaren är lite kluven över resultaten.

– Jag är missnöjd med poängskörden och vi har gjort bra matcher även om vi förlorat och bara två gånger vi känt att vi inte riktigt varit där.

ANNONS