Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Utklassning. Laholms FK vann i lördags överlägset mot Kungsbacka med 7-0 på Glänninge Park. 

Laholm körde över Kungsbacka

Laholms FK krossade i lördags favoritmotståndet Kungsbacka med 7-0. Laget vann i våras med 5-0 och följde upp det med en ny vinst på Glänninge Park.

Division 3 sydvästra Götaland
Laholm-Kungsbacka 7-0

– Vi gjorde en riktigt bra match. Vi ledde med 3-0 efter 30 minuter och lät dem knappt låna bollen. Det är ett lag som passar oss riktigt bra, säger LFK-tränaren Peter Åberg. 

Det var aldrig något snack om saken. Laholm tog ledningen i tionde minuten genom Jonathan Eriksson, medan Felix Albrektson och Rasmus Liedman fyllde på med ytterligare två mål till 3-0 i halvtid. Kungsbacka var taget på sängen. 

I andra halvlek bytte Åberg bland annat in 15-årige Melvin Sjöland, som gav laget ny energi och imponerade med två assister till Albrektsons 5-0 och Oscar Liedmans 7-0. Det fastställde slutresultatet i matchen. 

– Vi gick ner lite i tempo i andra halvlek, men efter bytena, så fick vi ny energi, samtidigt som det ledde till nya mål. Sjöland är riktigt lovande och vi kommer att få se mer av honom i A-laget framöver, säger LFK-tränaren.

LFK är trots vinsten kvar på fjärdeplats i serien med tio poäng upp till andra- och tolv upp till förstaplatsen. Laget ställs på lördag mot tabellfemman Askim på bortaplan. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här