Det har varit ett tungt år för Halmia och lagkaptenen Erik Ferman, men en seger mot Limhamn/Bunkeflo i sista serieomgången räddar division 2-kontraktet.
Det har varit ett tungt år för Halmia och lagkaptenen Erik Ferman, men en seger mot Limhamn/Bunkeflo i sista serieomgången räddar division 2-kontraktet. Bild: KRISTER ANDERSSON

Lagkaptenen sjuk – missar Halmias ödesmatch i tvåan

Halmia slåss för att hänga kvar i division 2 och möter redan avsågade jumbon Limhamn/Bunkeflo i sista omgången. ISH-seger krävs för att klubben ska vara helt säkert på en plats i tvåan nästa år.
– Det gäller att fokusera på jobbet. Funderar vi för mycket så låser det sig, säger lagkaptenen Erik Ferman, som är förkyld och missar ödesmatchen.

ANNONS
|

Ferman är en rutinerad spelare och har varit med i många matcher i IFK Värnamo där laget slagits för sin existens.

Hans rutin hade givetvis behövts när Halmia i den avslutande omgången ställs mot Limhamn/Bunkeflo på Brovallen i Bunkeflostrand.

Halmia har klart bäst målskillnad

Rödvitt ligger precis ovanför kvalstrecket med Eslöv och Prespa Birlik tätt bakom på samma poäng, 12, men Halmstadlaget har den klart bästa målskillnaden. Därför skulle tre pinnar i Skåne säkra division 2-spel nästa säsong.

– Det är i alla fall skönt att ha allt i egna händer, men man vet aldrig hur ett avsågat lag reagerar. Det kan vara både på gott och ont att de inte har något att spela för, säger Erik Ferman.

ANNONS

Högerbacken har haft problem med ett yttre ledband i knät som blivit uttänjt och har gått en kamp mot klockan för att bli frisk till helgens match. Då fick han i stället en förkylning och trots att covid 19-testet var negativt så kan han inte vara med i den viktiga matchen.

– Nej, jag har missat två veckors träning och det hade känts fel att gå in och spela efter en så lång frånvaro, tycker Ferman.

Vill stanna kvar för Halmstadfotbollens skull

Istället kliver mittbacken Adrian Hallsö in som lagkapten i en trupp som fortfarande brottas med skador och sjukdomsproblem. Vuk Lugonjic och Erik Pålsson är förkylda och Ola Lindh och Albin Mazreku är inte helt återställda efter sina skador. Romario Hulea gör dock comeback efter att ha brottats med en bristning i låret.

– Vi har ändrat om i formationen och det vill vi bygga vidare på. Limhamn/Bunkeflo ligger sist men har gjorde det jäkligt bra på slutet och tog poäng mot Frölunda (3-3) senast, säger Adrian Hallsö.

Det hade inte varit bra för Halmstadfotbollen om Halmia misslyckas och tvingas ta steget ner i trean.

– Tungt och tråkigt om det skulle bli så, men jag tror stenhårt på att vi kommer reda ut det. För Halmstadfotbollens skull behövs det att vi håller oss kvar och gärna tar ett steg högre upp om något år. Varberg och Falkenberg är ju bättre just nu, men jag hoppas att vi kan lyfta upp oss i Halmstad, säger mittbacken Hallsö.

ANNONS

LÄS MER: Skrällen mot serieledarna tog Halmia över strecket

ANNONS