Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Johansson, Joel Allansson & Co i allsvenska Halmstads BK begick sin träningspremiär på den nya konstgräsplanen på Söndrums IP. Bild: Jari Välitalo/arkiv
Andreas Johansson, Joel Allansson & Co i allsvenska Halmstads BK begick sin träningspremiär på den nya konstgräsplanen på Söndrums IP. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Kommunens miljonkrav – efter konstgräsbyggena

Nya konstgräsplaner har nyligen öppnats både på Söndrums IP och i Oskarström.
Bakom kulisserna har båda byggprojekten gått till förlängning.
Halmstads kommun kräver nu en konsultfirma på närmare en miljon kronor i skadestånd.

– Det handlar, som vi tolkar det, om ett fel som har gjorts som vi tycker att vi har lidit skada för och vi har fått betala för mycket för entreprenaden, säger Henrik Larsson, enhetschef för projekt och anläggning på kommunens teknik- och fastighetsförvaltning.

Reklamationen rör projekteringen av de båda konstgräsplanerna, som var budgeterade att kosta sex miljoner kronor vardera.

”En felskrivning”

Enligt Halmstads kommun har konsultfirman Sweco kommunicerat fel släntlutning till entreprenören när det skulle schaktas för dräneringsledningarna.

– Det handlar om en felskrivning i en handling som har inneburit att det har gjorts mer jobb än vad som hade behövts, uppger Henrik Larsson.

Halmstads kommun kräver nu 886 000 kronor i ersättning för de extra schaktningsarbetena plus 19 200 kronor för internt merarbete. Sammanlagt blir det 905 200 kronor.

Har det här fått några praktiska konsekvenser för själva användningen av konstgräsplanerna?

– Nej, inte det minsta. Det handlar ingenting om att det skulle vara något fel på planerna utan de är precis som de ska vara och är besiktigade och klara, säger Henrik Larsson.

”Ligger på juridisk nivå”

Jörgen Johansson, affärsområdeschef på Sweco, säger:

– Vi har en bra dialog med Halmstads kommun. Ärendet ligger på juridisk nivå. Om det skulle vara så att vi har gjort något fel så står vi för det så klart.

LÄS MER: HBK vill ha en ny arena på Sannarp – och bostäder på Örjans vall

LÄS MER: Hotet mot HBK:s flyttplaner på Örjans vall

Fler lokala sportnyheter hittar du här