Unnaryd Goif tillhör de klubbar som tycker att det nya serieupplägget inte blir rättvist.
Unnaryd Goif tillhör de klubbar som tycker att det nya serieupplägget inte blir rättvist. Bild: Jari Välitalo

Klubbarna oeniga om fotbollens serieupplägg

Det råder delade meningar om det nya serieupplägget med enkelmatcher bland de lokala fotbollslagen. Vissa är mer positiva till upplägget förbundet har beslutat medan andra anser att det inte finns någon rättvisa.
– Har man lite otur med skador, sjukdomar och avstängningar kan det drabba en väldigt hårt, säger Mikael Gustafsson, sportchef i Skottorps IF.

ANNONS
|

Det är en väldigt speciell säsong i år för de lokala fotbollsklubbarna. Ingen publik på matcherna, inställda evenemang som annars genererar inkomster och en kapad serie där det bara spelas enkelmatcher.

HP-sporten har ringt runt till några lokala klubbar för att höra vad de tycker om serieupplägget.

Både BK Astrio och IF Leikin tycker att beslutet från förbundets sida med en enkelserie är en bra lösning.

– Det är det här läget vi har och får helt enkelt rätta oss efter det. De som vinner serien kommer tycka det är rättvist och de som åker ut kommer inte tycka det, så enkelt är det, säger Thomas Stålheden, ordförande i BK Astrio.

ANNONS

– Det är exakt samma situation för alla klubbar. För klubbens del förstår vi varför det är som det är och är helt och hållet med på det, säger Olle Barkstedt, ordförande i IF Leikin .

Vill inte ha upp- eller nedflyttningar

Det råder dock andra tongångar i Unnaryds Goif och Kvibille BK. De menar att det inte finns någon rättvisa i serieupplägget.

– Jag tycker inte det blir rättvist. Min personliga åsikt är att köra säsongen resultatlös. Att man spelar sina matcher men att man inte har upp- och nedflyttning och se det som en ickesäsong, säger Martin Pohl, ordförande i herrsektionen i Kvibille BK.

– Det blir inte rättvist för fem öre. Det här är min personliga åsikt men jag tycker att det varken ska vara nedflyttningar eller uppflyttningar. Det är så många aspekter som man kan väga in i det här, säger Rickard Englund, fotbollsansvarig i Unnaryds Goif.

”Kan drabba en väldigt hårt om man har lite otur”

En stor anledning till varför en del klubbar ställer sig kritiska till en enkelserie är att eventuella skador och avstängningar kan bli mer kännbara med bara totalt elva matcher.

– Har man lite otur med skador, sjukdomar och avstängningar kan det drabba en väldigt hårt. Sen är det som det är och man får något sätt ta det. Det är bättre så här än att inte spela alls och det är lika för alla, säger Mikael Gustafsson, sportchef i Skottorps IF.

ANNONS

– Blir det många sjukdomar i ett lag så får det större påverkan när du har mindre antal matcher. Det är tråkigt att spela matcher där det inte gäller något men som det är just nu så är det så jag känner, avslutar Rickard Englund.

LÄS MER:Klubbarnas vädjan: ”Gå inte på matcherna”

ANNONS