Backlöftet David Normann – här i aktion mot allsvenska Falkenberg i Svenska cupen – lämnar Astrio för Halmstads BK.ari
Backlöftet David Normann – här i aktion mot allsvenska Falkenberg i Svenska cupen – lämnar Astrio för Halmstads BK.ari Bild: Jari Välitalo/arkiv

Klart: Astrios jättelöfte går till HBK

BK Astrio tappar pojklandslagsbacken David Norrman. Men 16-åringen stannar i stan och är klar för Halmstads BK.
– Det är sorgligt att lämna Astrio efter alla dessa år, men samtidigt är jag taggad på nya utmaningar, säger han.

ANNONS
LocationSöndrums IP||

David Norrman är en av flera talangfulla tonåringar som har fått smaka på A-lagsspel med nyblivna division 2-laget Astrio under året och spelade från start när Söndrumsklubben mötte allsvenska Falkenbergs FF i Svenska cupen.

Mittbacken tidigare provtränat med IFK Göteborg, men när han nu lämnar Astrio så blir det för mer närbelägna Halmstads BK.

– Hela min uppväxt har varit med Astrio så det är sorgligt att lämna klubben. Men detta är det beslut som jag tror kommer att ta mig längst i framtiden, säger David Norrman, vars mål på sikt är att bli fotbollsproffs i någon stor klubb ute i Europa.

ANNONS

Han har redan fått prova den internationella hetluften under sex landskamper med P15- och P16-landslagen – senast mot Cypern och Danmark i januari i år.

– Jag är sjukt tacksam för allt som Astrio har gjort för mig. All eloge till mina tränare och medspelare som har tagit mig dit jag är i dag. Jag hade inte varit samma person om jag inte hade spelat i Astrio. Det har både gjort mig bättre som fotbollsspelare och människa, säger han.

I HBK får han plats i någon av akademitrupperna (U17 eller U19).

– Vi har följt honom i ett par år och han har haft en jättefin utveckling i Astrio. Han ser ut som och är en intressant spelare för oss och för framtiden i HBK, säger Bollklubbens akademiansvarige Robert Nordström.

LÄS MER:Glädjebeskedet: Astrio klart för tvåan

ANNONS