Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nervös väntan. Inom en vecka får Karl-Johan Johnsson reda på om han blir en av tre målvakter som får åka till EM i Frankrike.

Kalle Johnsson i Hamréns EM-tankar

Om en vecka avslöjar Erik Hamrén sin trupp till EM-slutspelet i Frankrike. En av tre målvakter kan bli Kalle Johnsson. – Det hade varit sjukt kul, säger Ränneslövssonen.

Och den före detta Halmstads BK-målvakten finns, i allra högsta grad, med i diskussionen efter en ny stark säsong i sin danska klubb Randers FC.
– Landslagets målvaktstränare, Lasse Eriksson, brukar ha sms-kontakt med mig efter matcherna för att kolla hur jag mår och hur det går. Jag vet att han har sett några matcher på tv, berättar Johnsson på telefon från Danmark.
Och formen är det inga fel på. 26-åringen, som kom till den danska Superligaklubben från holländska NEC Nijmegen inför fjolårssäsongen, har hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna och är nu uppe i nio nollor totalt (på 27 matcher) under säsongen.
– Jag mår bra och formen är bra. Vi har inte förlorat på fem matcher och nio nollar är helt okej. Jag hoppas kunna hålla det snittet, en nolla var tredje match, och komma upp i elva nollor totalt, berättar Johnsson.
Ränneslövsprodukten som under åren 2008-2012 gjorde sig ett välrenommerat namn i Halmstads BK blev under fjolåret utsedd till danska ligans bästa målvakt.
– Gyldene bur, som utmärkelsen kallas. Det är alla målvakter i ligan som röstar fram den bäste, det var jävligt skoj och ett pris som jag är väldigt stolt över.
Johnsson, med 17 U21-landskamper på kontot, debuterade i A-landslandslaget 2012 och fanns även med på Blågults januariturné tidigare i år. 
Vad tror du om dina chanser att bli uttagen till EM i Frankrike?
– Jag finns väl med i snacket, men hur nära jag är vet jag inte. Isak (Andreas Isaksson) och (Robin) Olsen är väl givna. Sen har Johannes Hopf gjort det bra i Genclerbirligi i Turkiet. Kristoffer Nordfeldt spelar inte (i Swansea, reds anm) så han nog inte lika aktuell. Patrik Carlgren finns nog också med i tankarna efter sitt U21-EM. Det kommer nog vara små marginaler som avgör till slut, funderar Johnsson som trivs med livet på Jyllands östkust där han spenderar mycket tid med sonen Jamie, nio månader.
Vilka som finns med i 22-mannatruppen offentliggör förbundskapten Erik Hamrén kommande onsdag. Men det är inte bara landslagsledningen som har Kalle Johnsson under sin lupp. 26-åringen har ett år kvar på kontraktet med ligasjuan Randers och intresse finns, från flertalet klubbar, utanför Skandinavien.
– Så är det, men intresse är intresse. Än är det inget konkret så då behöver man inte tänka på det, menar Johnsson som dock är lockad av en flytt.
– Jag har snackat med Randers, de har en delvis ny ledning och vill satsa till nästa säsong. De vill gärna förlänga med mig och jag stänger inga dörrar, men min ambition är att ta steget ut igen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här