Kämpaseger för Laholms FK

Laholms FK besegrade gästande Dalen/KFF med 1-0. Målet gjordes av Petter Gustavsson på straff.

|

Trots ett stundtals dåligt spel vann Laholm hemma på Glänninge Park. Matchen var sammantaget en ganska avslagen tillställning där båda lagen märkte av den tryckande eftermiddagsvärmen.

Laholm saknade Ronny Sabo som, efter ett gult kort borta mot Dalen/KFF, var avstängd. Det märktes i anfallsspelet för Laholm. Defensivt spelade laget emellanåt utmärkt och lagkaptenen Emil Axelsson gjorde en mycket stabil insats.

– Det kändes ändå som vi hade bra kontroll på matchen, säger han. Vi var det bättre laget även om det blev jobbigt i värmen mot slutet.

Laholms mål kom när tio minuter återstod av den första halvleken. Besart Mazreku blev nerriven i straffområdet och Petter Gustavsson la kyligt in straffen bakom Anders Onsbacke i Dalen/KFF:s mål.

När lagen möttes i tisdags vann Laholm med 0-4. Dalen/KFF:s taktik var idag att backa hem och satsa på kontringar istället. Mölndalslaget var också ganska nära att få med sig en poäng hem. Under de sista minuterna var Laholm hårt pressade och Dalen/KFF skapade några farliga chanser.

De tre poängen behövs för att ge Laholm lite andrum i kampen kring kvalstrecket samtidigt som man fortfarande har goda chanser att klättra i den täta tabellen.