Joseph Baffo var med i landslaget som tog guld i U21-EM 2015.
Joseph Baffo var med i landslaget som tog guld i U21-EM 2015. Bild: Lina Salomonsson

Joseph Baffo tränar med IFK Norrköping

Tidigare HBK-backen Joseph Baffo, 25, lämnade i somras Eintracht Braunschweig, som åkte ur tyska andraligan. Nu provtränar han i stället med allsvenska IFK Norrköping.

ANNONS
|

Efter att ha fått förra säsongen förstörd med en knäskada fick Joseph Baffo inget förlängt kontrakt med sin tyska klubb i våras.

I somras gick sedan storklubben Hamburg ut med att Baffo skulle provträna hos dem – men ändrade sig sedan de märkt brister i hans fysiska status. Under tiden som kontraktslös har han i stället tränat med HBK, IFK Göteborg och moderklubben Värnamo.

Men nu kan det vara upplagt för en HBK-återförening – Baffo tränar nämligen i dagarna med Jens Gustafssons IFK Norrköping.

– Baffo och jag hade en tid tillsammans i Halmstad och han har sitt ursprung i Värnamo, vi har ju någon till därifrån här. Vi vill gärna se honom i träning och han vill hålla i gång själv, så vi tyckte att det var ett ganska bra tillfälle nu, säger den tidigare HBK-tränaren till Norrköpings Tidningar.

ANNONS

Joseph Baffo gjorde 34 matcher i seriesammanhang för HBK mellan 2014 och 2015 och var också med i landslaget som tog guld i U21-EM 2015. Samma sommar gick han till det tyska laget Eintracht Braunschweig.

ANNONS