Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Uttagen i landslaget. Tidigare HBK:aren Kalle Johnsson var en av tre målvakter som nye förbundskaptenen Janne Andersson tog ut till VM-kvalmatchen mot Nederländerna.

Johnsson Jannes val än en gång

När Janne Andersson var tränare i Halmstads BK gav han en ung Kalle Johnsson chansen. Nu plockade den nye förbundskaptenen med Johnsson igen då han i går presenterade sin första landslagstrupp. – Jäkligt skoj, tycker Kalle.

Det var med spänd förväntan som Kalle Johnsson tog fram datorn för att se livesändningen från tisdagens presskonferens på Friends arena i Stockholm.

– Jag var lite nervös, men Stina (sambon) var nog den som var mest nervös. Kul att bli uttagen – trevliga nyheter för mig, säger Kalle.

Han visste om att han tampades med 6-7 andra målvakter som fanns med i en bruttotrupp, men fick aldrig reda på om han var en av de tre som blev uttagen till VM-kvalmatchen mot Nederländerna 6 september.

– Nä, det är många svenska målvakter som spelar i bra ligor och har gjort det bra så när ledningen skulle ta ner det till tre målvakter så visste jag inte om jag var aktuell.
Men det var han.

Ränneslövskillen får därför ta upp kampen med Robin Olsen och Patrik Carlgren om målvaktsposten i landslaget efter Andreas Isaksson, som slutade efter EM i somras.

– Målet är absolut att bli förstemålvakt, men det blir tufft. Olsen har varit med länge och det gäller även Carlgren. Jag har inte fått stå i det riktiga landslaget utan varit med på januariturnén då de bästa inte varit på plats, så det känns som om de är fördel de andra två där.

Johnsson bytte inför den här säsongen Randers i danska ligan mot Guingamp i den franska och har fått en bra start i sin nya klubb.

Guingamp spelade oavgjort, 2–2, i premiären borta mot Monaco och vann sedan överraskande hemma med 2–1 mot Marseille i söndags.

– En bra start. Hade någon innan ligan började hade sagt att vi skulle ha fyra poäng efter två matcher så hade jag tagit det alla dagar i veckan.

Hur har det gått för dig personligen?

– Första matchen var okej – insatsen var inte den bästa och inte heller den sämsta, men sedan var jag sådär mot Marseille. Målet de gjorde från distans ska jag kunna ta, men jag missbedömde studsen och fick inte tillräcklig kraft i frånskjutet när jag slängde mig för att rädda.

– Men det tar tid att komma in i det i en ny klubb. Speciellt som alla andra utom jag pratar franska.

Därför sätter han sig i skolbänken med start på torsdag.

– Jag vill lära mig språket och på så vis få mer respekt och komma in bättre i laget.
Några problem vad gäller den biten lär han inte få i blågult.

– Nej, det är många i truppen som jag har spelat med i U21-landslaget, så det ska bli kul att träffa alla igen.