Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jens Gustafsson.

Jens efter Janne: ”Oerhört stolt och glad”

Nu är det officiellt: kickade HBK-tränaren Jens Gustafsson ersätter nye förbundskaptenen Janne Andersson som manager och tränare för svenska mästarna IFK Norrköping.

Jens Gustafsson, som sedan i vintras har varit assisterande tränare i AIK, presenterades på en presskonferens i Norrköping vid 16-tiden på onsdagen.

– Jag är oerhört stolt och glad över att få den här möjligheten, säger han i Norrköpings Tidningars direktsändning och fortsätter:

– Jag vet att jag kommer till en väldigt välskött förening som under många år har arbetat väldigt hårt med att vara där de är i dag. På det sättet är det en ganska unik situation – oftast när man kommer in i den här delen av en säsong är det saker och ting som inte har fungerat och så vidare. I Norrköping kan man inte säga så.

Jens Gustafsson får, liksom Janne Andersson, titeln manager, vilket innebär att han utöver det sportsliga även har ett ekonomiskt ansvar för hela fotbollsverksamheten i föreningen.

– Vi är synnerligen glada att kunna presentera Jens. Vi tror att han med sin kompetens, profil och utbildning kommer att kunna axla Janne Anderssons mantel och föra det här vidare och utveckla IFK Norrköping till nästa nivå, säger Norrköpings ordförande Peter Hunt.

Jens Gustafssons kontrakt är på 2,5 år. Han tillträder den 1 juni och har då bland annat kval till Champions League att se fram emot.

Gustafsson tränade Halmstads BK 2011–2014 innan han fick sluta för att lämna plats åt Jan Jönsson.

Fler lokala sportnyheter hittar du här