Janne Andersson förläger sitt avtal med Svenska fotbollförbundet och leder det svenska herrlandslaget över EM i Tyskland 2024.
Janne Andersson förläger sitt avtal med Svenska fotbollförbundet och leder det svenska herrlandslaget över EM i Tyskland 2024. Bild: CARL SANDIN

Janne Andersson förlänger som förbundskapten över EM 2024

Janne Andersson har gjort succé som svensk förbundskapten och förlänger nu kontraktet över EM 2024.
– Jag har världens bästa jobb, säger Janne Andersson.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Janne Andersson tog över det svensk herrlandslaget 2016 och har sedan fört blågult till både VM 2018 och EM, som skulle ha avgjorts i år, men som flyttats på grund av coronakrisen.

– Jag brukar säga att jag har världens bästa jobb och det menar jag verkligen. När vi började diskutera förlängning fanns det inget tvivel för mig. Jag och staben runt mig har hela tiden fått mycket bra stöd och förutsättningar från förbundet. Jag ser framemot att tillsammans med mina medarbetare ta oss an de häftiga utmaningar som ligger framför oss, säger Janne Andersson på Svenska fotbollförbundets hemsida.

– Det känns mycket bra att vi har förlängt kontraktet med Janne Andersson. De framgångar och resultat som Janne och hans stab har uppnått talar för sig själv. Janne har också ett ledarskap som passar bra in oss hos på SvFF. Vi strävar alltid efter kontinuitet och tror att den långsiktighet och stabilitet vi nu får kommer vara bra för vår landslagsverksamhet säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

ANNONS
ANNONS