Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Stora förväntningar har Gabriel Gudmundssons och Johan Oremos Halmstads BK på sig inför kommande säsong där HP-TV direktsänder fem av träningsmatcherna. Bild: KRISTER ANDERSSON

Jan-Owe Wikström: HBK i HP-TV och lokalfotbollen i ny podd

Gais borta den 26 januari, Lyngby hemma den 2 februari, Mjällby hemma den 5 februari och Hallandsderby hemma mot Varbergs Bois fyra dagar senare.…Där har ni Halmstads BK:s inledande träningsmatcher säsongen 2019.…Men inte enbart.

För det är också lika med HP-TV:s direktsändningar när HBK inleder jakten på Allsvenskan den kommande säsongen.

Lägg därtill genrepet mot Elfsborg lördagen den 23 mars och ni som inte har möjlighet att vara på plats kan följa samtliga HBK:s träningsmatcher hemma på hallandsposten.se.

Det är som bekant stora förväntningar på HBK den här säsongen efter de tunga värvningarna av Sadat Karim, Joel Allansson och inte minst – hemvändaren Andreas ”Ante G” Johansson, där många extra miljoner ligger i den allsvenska potten till 2020.

Samtidigt hälsar vi Andrée Johansson och Martin Birgersson välkomna – duon som driver podden Bollsnack med fokus på den halländska fotbollen som från och med i nästa vecka också är en del av hallandsposten.se.

– Vi är två fotbollsnördar som vill sprida och öka intresset för den halländska fotbollen, förklarar Andrée som inför den här säsongen tog över efter Peter Berta som tränare i det nyblivna division 2-laget Stafsinge, där kollegan Martin också är målvakt.

– Tanken är att det ska vara en rolig mix av goa anekdoter, analyser och intervjuer med profiler från division 7 upp till eliten. Och inte minst ge publicitet till klubbar som annars kanske inte får så mycket uppmärksamhet.

Efter att den gångna säsongen ha funnits på hn.se med fokus på fotbollen i Falkenberg och norrut vill herrar Johansson och Birgersson nu bredda sig med att även söka sig mot Halmstad och Laholm.

– Då blir ju podden så komplett som möjligt för att täcka all halländsk fotboll, påpekar Andrée som berättar att podden, sedan starten hösten 2017, har haft som målsättning att uppdateras varje vecka under säsong där varje avsnitt i snitt är en timme.

Så följ podden Bollsnack på hallandsposten.se, där första gästen blir ingen mindre än – Olivia Schough.

HP-TV kommer även denna säsong att satsa hårt på direktsändningar från de lokala lagen i lägre serier – en satsning i fjol som fick mycket bra respons från alla håll.

Längre fram rullar även sajten Hallandsfotboll igång där man kan läsa om samtliga seniorlag på A-lagsnivå i samtliga serier i den halländska fotbollen.

Men HP-TV är naturligtvis inte enbart fotboll.

Framöver väntar slutspel i volleyboll för Hylte/Halmstads herrar och damer där de förstanämnda är regerande mästare och de sistnämnda jagar revansch efter fjolårets SM-finalförlust.

Dessutom blir det fortsatt dramatik i handbollen där HK Drotts damer kämpar för att undvika nedflyttning/negativt kval i den allsvenska damhandbollen medan herrarna liksom utropstecknet, HK Hök båda är på jakt efter division 1-kval eller ännu bättre – direkt uppflyttning.

Och Halmstad Hammers i Hockeyettan vår som slåss för att undvika negativt kval.

Målet är att så många idrotter och klubbar som möjligt ska få besök av HP-TV så hör gärna av dig med tips.

Och följ den halländska idrotten på hallandsposten.se.