Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jakobsson nära bli dubbel hjälte

Trots att Sverige efter matchen ännu hade chansen att gå vidare så var det bistra miner. – Det känns skit, säger Pia Sundhage.

Australien 1

Sverige 1

Sverige fick en mardrömsstart när stjärnan Lisa de Vanna sprang sig fri på en långboll och säkert satte 1–0 till Australien redan efter fem minuter. Backlinjen hängde inte med och målvakten Hedvig Lindahl agerade något passivt.

– Hon slår den så långt ner på egen planhalva att hon överraskar oss alla. Och jag blev lite stillastående. Hade jag fått göra om det så hade jag gjort något annorlunda, såklart, säger Lindahl.

I det läget var Sverige utslaget. Men redan tio minuter senare kom kvitteringen. Sofia Jakobsson skar in från höger och sköt ett distinkt vänsterskott. Och strax efteråt var Sverige ytterst nära att ta ledningen. Therese Sjögran hittade fram till en helt ren Sofia Jakobsson, som från nära håll inte lyckades överlista Australiens målvakt. På returen fick Lotta Schelin chansen, men avslutet var svagt och skottet täcktes av en försvarare.

– Jag får ordning på bollen, men får ingen bra träff. Och så får Lotta ett läge och... där har vi otur igen, den kunde lika gärna ha gått in, säger Jakobsson.

Efter 25 minuter sköt Caroline Seger ett skott som Lydia Williams i Australiens mål precis lyckades tippa över ribban. Situationen påminde mycket om den när Seger sköt från samma position mot USA – den gången nickades bollen undan med minsta möjliga marginal.

Efter den händelserika inledningen sjönk tempot, och den andra halvleken var ganska blek. Ju längre matchen led, desto mer syntes det att Australien slog vakt om poängen som tog dem till åttondelsfinal – och Sverige skapade inga heta chanser.

Pia Sundhage var efter matchen väldigt besviken.

– Jag tycker att det faktum att vi inte vinner matchen med allt som har planerat och förberett – så känns det skit. Vi gör för få mål, skapar för få chanser och så släpper vi in ett sånt där underbart mål som vi inte borde, säger hon.

Laget fick därmed sikta in sig på en tv-kväll och hoppas att övriga resultat gick deras väg. Läs om nattens matcher på gp.se.

Fler lokala sportnyheter hittar du här