Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Tremålsskytt. Halmia-skyttekungen Vuk Lugonjic (till höger) var inblandad i det mesta i offensiv väg och stod för tre mål och en assist i måndagens 6-1-vinst mot Varberg på Örjans vall. 

Islossning för Halmia - bröt lång vinsttorka

Sju raka matcher utan rödvit vinst är numera historia. Halmia växlade under måndagen upp rejält och vann med 6-1 efter stort målfyrverkeri i måstematchen mot Varberg på Örjans vall.

Division 2 västra Götaland
IS Halmia-Varbergs GIF 6-1 (4-0)

– Vi spelade riktigt bra och alla ville verkligen vinna matchen. Vi är svårslagna när vi spelar som bäst, säger ISH-anfallaren och tremålsskytten Vuk Lugonjic. 

Och visst var segern efterlängtad. Det var drygt tre månader sedan senast som laget vann en match i division 2 - 5-0 mot Höganäs på hemmaplan. De hade möjligen glömt lite av hur ljuv segersötman är efter vinst, men långt ifrån känslan av att göra och fira seriemål.

Halmia chockstartade i den andra minuten, när Vuk Lugonjic mötte en perfekt slagen långboll och lobbsköt fräckt över målvakten in i mål till 1-0. Det gav lugn och trygghet till fortsatt fart framåt för hemmalaget. 

– Vi fick en bra start och jobbade vidare med vårt anfallsspel. Vi spelade oss fram till många fina målchanser och hade kunnat göra ännu fler mål än vi gjorde i matchen, säger ISH-tränaren Anders Wallin.

Rödvitt var överlägset. Det var spel mot ett mål och målchanser åt ett håll. Varberg gick inte upp i press och var vilset bakåt. Det utnyttjade ISH och gjorde 2-0, 3-0 och 4-0 innan halvtid. Marcus Jönsson stod för andra, Lugonjic för tredje och Isak Petersson för fjärde målet.

– Det var islossning. Vi fick äntligen utdelning för det vi tränar på i veckorna. Vi kommer från två bra prestationer utan vinst, så det var extra skönt att få utdelning, säger Anders Wallin. 

– Jag ville vinna matchen och gå upp i ledning i skytteligan. Jag missade någon chans för mycket, men tre mål räcker, skrattar Lugonjic, som gjorde 6-1 i andra halvlek. 

Varberg blev däremot mer aggressivt och pressade högre i andra halvlek. Det gjorde att det blev svårare för Halmia att rulla runt bollen i laget och hitta in i utrymmet mellan mittfält och backlinje i offensiven. 

Varberg fick till slut in en reducering, men hann inte fira länge förrän Emil Håkansson gjorde 5-1 på straff och Lugonjic fyllde på till 6-1 med sitt 13:e mål för säsongen. Det innebar tre poäng och att Halmia utökade steget till nedflyttningsplats från tre till sex poäng. 

– Jätteskönt! Nu ser vi fram emot hösten med tillförsikt, säger Halmia-tränaren belåtet. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här