Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Succé på bänken. Patrik Ingelstens tränarhöst har varit bra - nu hoppas han att den ska bli lika lyckosam i kvalet.

Ingelsten vill lyckas i kvalet - sedan slutar han spela

Seger med minst två mål mot Rosengård. Det är vad som gäller när Halmia jagar vidare kval till division 1. – En tuff uppgift, säger ISH-tränaren Patrik Ingelsten.

Halmia förlorade den första kvalmatchen mot Uddevalla med 1–0 och är nu piskat att vinna på Örjans vall på söndag för att ha chans att vinna trelagsgruppen. Bara ettan tar sig vidare till nästa kvalomgång.

Rosengård slutade tvåa i division 2 södra Götaland, men skrapade ihop hela 55 poäng, vilket kan jämföras med Uddevallas 47 och Halmias 45 i norra respektive västra serien.

– Vi möter ett komplett lag. Rosengård är duktiga med bollen och har bra kontringsspelare. Sedan vet vi om förutsättningarna – det är vinst som gäller med ett par mål om vi ska sätta press på de andra lagen, säger Patrik Ingelsten.

Han har petat sig själv under stora delar av hösten.

– Vi har spelat många viktiga matcher och jag har inte velat hoppa in utan låta killarna klara sig själva utan min närvaro. Det är så man får dem att växa, tycker Ingelsten, som gör sin sista säsong som spelare.

– Kroppen har tagit stryk de 2-3 sista åren. När jag nu inte har spelat så mycket har vardagslivet blivit lite enklare och jag har kunnat göra saker utan att ha besvär, men det gör ont i mig när jag tänker på att sluta.

Halmia har vunnit 10 av de 13 senaste matcherna och Patrik säger att stämningen i truppen är god.

– Vi hade en väldigt bra träningsvecka innan matchen mot Uddevalla, men det var regn, vind och konstgräs däruppe och vi fick inte ut det vi vet att vi kan.

Nu hoppas han att det lossnar mot Rosengård i stället.

– Ja, det hoppas jag verkligen. Det hade varit väldigt roligt om vi tog oss vidare och får spela en helt avgörande kvalmatch till division 1.

Fler lokala sportnyheter hittar du här