Patrik Ingelsten tar över huvudansvaret för Eskilsminnes herrseniorer. Arkivbild.
Patrik Ingelsten tar över huvudansvaret för Eskilsminnes herrseniorer. Arkivbild. Bild: Lina Salomonsson

Ingelsten tar över division 2-klubb

Ex-HBK:aren Patrik Ingelsten är klar som ny tränare i division 2-klubben Eskilsminne. Han avslutar därmed sin roll som spelarutvecklare för damerna och herrarna i IS Halmia.

ANNONS
|

38-årige Patrik Ingelsten har bland annat ett SM-guld med Kalmar FF på sin meritlista som spelare.

Som tränare har han varit i bland annat Gais och – IS Halmia.

Men nu är det dags för en ny klubb för Ingelsten när han tar över huvudansvaret i Eskilsminnes herrseniorer i division 2.

– Det kändes rätt för mig att kliva in i tränarjobbet på antingen division 1 eller division 2-nivå nu. Och att få möjlighet att göra det i en välskött och omtyckt förening som Eskilsminne IF är väldigt stimulerande. Det är så oerhört viktigt att man kan jobba i en miljö där du inte hela tiden störs av saker runt omkring som motsättningar och dålig ekonomi, säger han till Eskilsminnes hemsida.

ANNONS

Eskilsminnes klubbchef Kalle Olsson är nöjd med rekryteringen av Ingelsten.

– Patrik kommer in som en relativt ung och hungrig tränare. Han har en stor erfarenhet av spel på elitnivå men också av att träna på hög nivå, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det positiva i detta är också att när förutsättningarna förändrades under förhandlingarna och det stod klart att vi skulle ramla ur serien visade Patrik en mycket uppskattad inställning. Han sa inte ”vad synd” utan utgick i stället inför den nya situationen på ett optimistiskt sätt.

Patrik Ingelsten har gjort fyra säsonger i Halmstads BK mellan 2001-2005 där det totalt blev 95 matcher och 14 mål i HBK-tröjan.

ANNONS