Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Frontfigur. Stjärnvärvningen Patrik Ingelsten gjorde sitt första seriemål för Halmia när han satte avgörande 1–0 redan efter tio minuter mot Högaborg.

Ingelsten spräckte nollan i Halmia-seger

Måltorkan är över för Patrik Ingelsten. Den förre allsvenske skyttekungen sänkte Högaborg med sitt första seriemål för Halmia. – Sådana här segrar är guld värda, säger han.

Division 2 västra Götaland

Halmia 1

Högaborg 0

”Nya” Halmia bjöd inte på någon direkt sprudlande fotboll i söndagssolen på Örjans vall, men kämpade desto bättre. 

Patrik Ingelsten hade gått mållös från sina fyra första matcher i den rödvita dressen. Nu hittade han rätt redan efter tio minuter – om än med god hjälp av Högaborgs målvakt Benjamin Abbe, som tappade 34-åringens 25-metersskott under sig.

– Jag får en rätt så okej träff och bollen dyker lite precis framför målvakten så att han får den under sig när han slänger sig. Sedan har jag lite flax att den rullar in, säger Ingelsten.

Den allsvenske skyttekungen från 2008 bär lagkaptensbindeln och har axlat rollen som fadersfigur i den unga Halmiaelvan. Han styr och ställer på planen och tvekar inte att gå ner på mittfältet och trycka till i närkamperna.

Fotskadan som han ådrog sig på försäsongen är också på väg att ge med sig.

– Det är inte riktigt läkt ännu, men det är så pass mycket bättre så att jag känner att jag kan förflytta mig nästan utan smärta nu.

Högaborg slog serieledande Vinberg med 3–2 senast och gav Halmiaförsvaret vissa problem med snabba omställningar. En mer nitisk domare kunde ha visat ut mittbacken Johan Mangfors då Halmiaveteranen tvingades dra i nödbromsen vid två tillfällen.

Närmare än en nick i ribban av tremålsskytten mot Vinberg, Matthias Holenstein, efter 20 minuter kom gästerna dock inte. I andra halvlek blev det mest inlägg som Mangfors och stopperkollegan Egzon Maholli hanterade kompetent.

I stället var Halmia närmare både 2–0 och 3–0. Patrik Ingelsten tog med sig en djupledspassning från säsongsdebuterande Ervin Ribic och sköt tätt utanför efter en timme.

Joe Sise borde ha gjort mål på något av tre fina lägen, men två slutade med avslut utanför och det tredje med att Halmiaanfallaren blev varnad för filmning när han kanske skulle ha haft straff.

Halmiatränaren Peter Lindau gladdes åt tredje triumfen på fyra omgångar.

– När vi blir ännu mer bollsäkra så kan vi börja styra matcherna mer – nu är det mer att vi kämpar hårt för det. Jag räknar med att vi ska kunna spela bättre fotboll efter hand, säger han.

Mittfältaren Niclas Taube drog på sig sin tredje varning för säsongen och är därmed avstångd i nästa seriematch borta mot Dalstorp på lördag.

Dessförinnan spelar Halmia åttondelsfinal i DM mot division 4-laget Getinge på onsdag, även det på bortaplan.

Fler lokala sportnyheter hittar du här