Holm tvåmålsskytt när Halmia hade uppvisning

Halmia fortsätter att prestera bra i ettan. Sandra Holm visade vägen med två mål i 3-1-segern mot toppkonkurrenten Husqvarna på Halmstad arena ip.
– Verkligen kul. I dag hittade vi vårt spel, myser ISH-anfallaren.

ANNONS
|

Jo, Halmia hade rena uppvisningen – framför allt under den första halvleken.

Hemmalaget stressade Husqvarna högt i banan, vann boll och skapade sedan chans efter chans.

2–0 i halvtid var i underkant och småländskornas tränare Per Jansson var så imponerad av motståndet att han tänkte gratulera kollegan Peter Blomqvist redan i paus.

– Sedan tappade vi lite i början på andra, men vi har en bred trupp och goa och glada tjejer som vi kan slänga in. De gav oss energi, tycker Halmiatränaren.

Halmias ledningsmål på halvvolley

Bollskickliga Halmia bjöd dock aldrig in Husqvarna i matchen och kunde vinna komfortabelt.

Moa Jönsson var den som öppnade målskyttet i tolfte minuten. ISH-mittfältaren fick läge efter en hörna och drog till på halvvolley från 17-18 meter. Bollen gick i en lite båge över alla och in vid ena stolpen.

ANNONS

I 24:e minuten ökade sedan rödvitt på till 2-0 när Sandra Holm letade och letade efter skottläge. Till slut kom hon runt Husqvarna-försvaret och sköt utan chans för Elinore Rönnberg, som med sina 44 år är dubbelt så gammal som de flesta andra på planen.

– Elin (Hansson) höll undan deras backar och då smet jag förbi. Sedan vet jag inte var den satt eftersom jag höll på att ramla, skrattar Holm.

Fem mål på fem för Halmias nya skyttedrottning

Det var också hon som gjorde 3–0 i mitten av andra halvlek efter att ha blivit frispelad av inhopparen Azra Tokovic och säkert rullat bollen i bortre hörnet.

Så här långt har det blivit fem mål på fem matcher för Halmias nya skyttedrottning. Det kan jämföras med tre på 17 matcher i fjol.

– Jag är jättenöjd så här långt, men så hjälper de andra också till med bra prestationer innan jag gör målen. Det är ett jättebra lag jag spelar i, säger Sandra ödmjukt.

Hansson sista match

I slutminuterna reducerade Alma Lundberg med ett långskott över Halmiamålvakten Matilda Brovall.

För ISH-mittfältaren Alicia Hansson blev det en trevlig sista match i klubben innan flytten till USA och college där.

– Alicia är duktig och det är synd att hon försvinner, men det känns skönt att veta att vi har andra tjejer i truppen som kommer att kliva fram, säger Blomqvist.

ANNONS

LÄS MER: Halmias tvillingpar ställer i ordning planen

ANNONS