Ett ekande ”faan” hördes i det becksvarta mörkret över Övrevi. Det märktes att det kan vara olika känslor efter ett 2-2-resultat.

|

– Självklart är vi besvikna. Vi styr matchbilden och skapar det mesta. Vi har många lägen och förtjänar att vinna, sa Oliver Hintsa och tillade:

– Men vi fick en poäng i alla fall...

Matchen spelades på Övrevis konstgräs eftersom det var sen avspark och a-planen saknar elljus. Det var lånet från HBK som räddade kryss, med sitt 2-2, en kontring i 70:e minuten.

– Jag hade bränt några lägen innan och nu tänkte jag att den här ska jag inte missa. Målvakten var i rörelse, så jag drar den i hans första hörn så jag lurar honom, sa Oliver Hintsa.

Det genidraget lyckades.

Tvååker var ute efter mer

Men Tvååker ville så mycket mer mot ett lag som bara fått ihop tio ynka poäng inför matchen.

I första halvlek tog hemmalaget ledningen. Det hela klassades som självmål när Eric Nilsson skar in från sin högerkant, slog ett inlägg som touchade en Eskilsminne-spelare och i nät.

Högerbacken Nilsson var på hugget och hade totalt tre avslut - bara under första halvlek. Det bjöds även på resultatlösa chanser för Oliver Hintsa och Hugo Svensson, men 1-0 stod sig efter första trekvarten.

– Vi skapade mycket men fick inte till det allra sista, erkände Oliver Hintsa, som sen han lånades in från HBK gjort tre mål på fem matcher.

Eskilsminne verkade ha käkat taggtråd i pausen. Man växlade upp och stressade Tvååker på ett helt annat sätt. Och man fick x antal frispark med sig av domartrion. 0-1 vändes till 2-1 och det var gästernas Emil Åberg som stod för två delikata supernickar.

– Jag kände att det var oväntat. De hade inte skapat något på hela matchen. Sen kom två inlägg och två mål. Det tar på psyket, men det är bara resa sig och kriga på. En stor eloge till killarna som kommer igen, sa Oliver Hintsa.

Det var extra tungt med baklängesmålen eftersom Viktor Nilsson kom upp bra på en offensiv hörna och nickade - i ribban. Därefter rensades den undan på mållinjen. Med lite tur hade Tvååker kunnat döda matchen där - men icke. I Tvååker debuterade Tim Stålheden. Han gjorde en godkänd insats på mittfältet. Målen uteblev, men han stod för några instick och framspelningar.

Tvååker-Eskilsminne 2-2 (1-0)

Målen: 1-0 (21) självmål, 1-1 (58) Emil Åberg, 1-2 (67) Emil Åberg, 2-2 (70) Oliver Hintsa.

Så startade Tvååker: Johan Ekelundh - David Struski Persson, Eric Gunnarsson, Viktor Nilsson, Eric Nilsson - Anton Nilsson (ut 77), Johan Persson, Tim Stålheden - Oliver Hintsa, Hugo Svensson, Rasmus Andersson.

Byten: Adam Lindgren in 77