Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/29

HGH vann finalderbyt i Kombihallen

HGH var bäst i F12-finalen och vann kusinderbyt mot Getinge med 3–1 i Bendt Bil Indoor.

– Den tuffaste matchen i turneringen, säger Tobias Karlsson, tränare i HGH.

HGH står för Haverdal, Gullbrandstorp och Harplinge. En trio klubbar som för en tid sedan gick samman på ungdomssidan och det ser ut att ha varit en lyckad fusion.

Klubbens F12-lag brukar hålla sig långt framme i inomhusturneringar och helgen var inget undantag.

För två år sedan vann HGH:s tjejer cupen i Kombihallen i Halmstad medan andralaget slutade på tredje plats.

I lördags repriserades scenariot.

Sedan det ena HGH-laget (lag blå) besegrat det andra i semifinalen, ”vi ställde upp med lika starka lag”, så blev det derby mot Getinge i finalen.

– Det är många som går i samma klass så spelarna i de olika lagen känner varandra väl, upplyser Karlsson.

Därför var det lite prestige i finalen, men det var HGH som bemästrade nerverna bäst och tog ledningen tämligen tidigt när Tobias Karlsson dotter Sanna, hittade rätt med ett långskott.

Getinge kvitterade strax därpå, men genom ett mål av Eira Bisseberg och ytterligare ett av Sanna Karlsson lyckades HGH vinna med 3–1 sedan det avslutande målet kommit i matchens sista skälvande sekunder.

– Det är alltid tufft att spela matcher som varar i tolv minuter och det viktigaste för oss var att säkra bakåt. Det brukar inte bli så många mål och då känns det rätt att utgå från defensiven. Man har inte råd med några misstag, säger Marcus Bengtsson, som delar på tränarskapet med Karlsson.

Han fyller i:

– Den här matchen var den tuffaste och Getinge är en värdig tvåa. Men det finns många bra lag och vi fick kämpa även mot Laholm i gruppspelet.

Turneringen avgörs över tre helger och hade den här gången lockat 170 lag, vilket snuddar på rekord för cupen.

– Det är rätt så många nya lag i år – bland annat Öster, Häcken och Lunds BK – och det är roligt, tycker Per Hallström i arrangörsklubben Alet.

Halmstads BK, Vapnö IF och Laholms FK var mest framgångsrika klubbar i turneringen med två finalplatser och en titel vardera.