”Henke” tar över som ny tränare i FFF

Onsdag klockan tre kommer Henrik Larsson att presenteras som ny tränare för Falkenbergs FF.

ANNONS
|

I går fick HP det bekräftat från en initierad källa.

”Henke” har nämnts som en het kandidat under en längre tid. Men någon bekräftelse från FFF:s ansvariga har inte gått att få.

– Vår nye tränare presenteras på onsdag, har varit det enda svaret.

Först en underskrift på kontraktet, sedan en officiell presskonferens.

Spelaren Henrik Larsson har meriter som få svenska fotbollslirare. Men som tränare är han bara i början av sin karriär.

År 2009 tog han över tränarrollen i Landskrona Bois. Det blev tre år med de svartvita innan ”Henke” tackade för sig hösten 2012.

Den senaste säsongen har han agerat andretränare i moderklubben Högaborg, men nu tar han alltså steget tillbaka till elitfotbollen.

ANNONS

En intressant detalj i sammanhanget – FFF värvade Landskronas assisterande tränare Hasse Eklund inför årets säsong, med känt succéresultat.

Nu har man skrivit kontrakt med Eklunds kollega från Landskrona-tiden. Tiden får utvisa om det kan innebära en fortsatt framgångsvåg.

”Vi har gjort ett bra val”, sade FFF:s sportchef Håkan Nilsson till Aftonbladet i går.

Men huruvida det var ”Henke” Larsson han talade om, det ville han inte avslöja. Såväl Nilsson, som ordförande Lars-Eric Nilsson och klubbchef Patrik Lundgren hänvisade till dagens presskonferens.

Falkenbergs FF har förstås inventerat delar av tränarkåren för att hitta en lämplig ersättare för Succé-Hasse.

I början var det en lång lista. Till slut lär det ha kokats ner till tre namn:

• Henrik Larsson, assisterande tränare i Högaborg.

• Jörgen ”Divan” Petersson, assisterande tränare i Öster, som hade två år kvar på sitt treåriga kontrakt med klubben, men valde att säga upp det, vilket meddelades vid ett medlemsmöte i måndags kväll.

– Så är det, sa Östers sportchef Peter ”Kuno” Johansson. Nu är ”Divan” på semester i Spanien.

• Roland Nilsson, guldtränare i Malmö FF 2010.

”Rolle” gick till FC Köpenhamn i början av 2011, men det blev bara en kort sejour. I början av 2012 fick han sparken från FCK. Efter det gjorde han ett kort inhopp i Gais.

ANNONS

”Jag är öppen för alla förslag. Men det ska kännas rätt”, sa Roland i en intervju till expressen.se i början av detta året.

Men något arbete i FFF blir det alltså inte. Inte för ”Rolle” och inte för ”Divan”. Mannen som ska leda Falkenbergs FF under lagets debutsäsong i Allsvenskan blir Henrik ”Henke” Larsson.

ANNONS