Mot Värnamo hade HBK chansen att helt säkra kontraktet men föll med 2–1.
Mot Värnamo hade HBK chansen att helt säkra kontraktet men föll med 2–1. Bild: Jari Välitalo

HBK tog inte chansen – kontraktet inte helt säkrat

HBK hade allt i egna händer för att säkra kontraktet i division 1 under lördagen. En chans som man brände då man föll borta mot Värnamo.
– Vi släpper in mål i stället för att göra dem, säger tränare Fredrik Andersson

ANNONS
|

Division 1 mellersta Götaland

Värnamo 2

HBK 1

(1–0)

Det ska mycket till i fall HBK inte spelar division 1-fotboll även nästa säsong. Mot Värnamo hade man chansen att i teorin helt säkra kontraktet – men det var en chans man inte tog.

– Vi är bra med i matchen och det känns som vi har kontroll men vi är lite olyckliga i de avgörande lägena. Vi släpper in mål i stället för att göra dem, säger tränare Fredrik Andersson.

Värnamo gjorde matchavgörande 2–1 i mitten av andra halvlek. HBK:s mål stod Maja Ödman för när hon från straffpunkten gjorde gästernas 1–1-mål.

ANNONS

– Det är åter igen en match där jag tycker vi är lite bättre än motståndarna men vi står för individuella misstag och slarv.

HBK har fortfarande en rejäl buffert till Göteborg som är det enda laget som hotar HBK:s tabellposition.

Man har ett försprång på tre poäng och tio mål bättre än Göteborgskorna. HBK möter dessutom jumbon Onsala i sista omgången.

– Det ska mycket till men så länge det finns en risk i teorin så lever vi efter det. Jag känner nog att vi kan spela lite mer avslappnat nu mot Onsala men vi förbereder oss på samma sätt inför den matchen som vi gjort till alla matcher.

– Sen måste vi slipa på lite detaljer i vårt spel, både defensivt och offensivt. Det gäller att ladda om batterierna till den matchen, avslutar Andersson.

ANNONS