Halmstads Moa Karlsson under fotbollsmatchen i Div 1 Mellersta Götaland mellan Halmstad och Halmia den 26 juni 2020 i Halmstad
HBK:s Moa Karlsson blev målskytt när HBK bortaslog Nittorps IK och bärgade klubbens första poäng i division 1. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/Arkiv

HBK tog historiska division 1-poäng med seger mot Nittorp

Nykomlingar i division 1 och två raka förluster inledde säsongen för HBK. På lördagen kom de första historiska poängerna när Nittorp slogs på bortaplan.
– Väldigt skönt att ta vår första seger, säger Fredrik Andersson, HBK-tränare.

ANNONS
|

Nittorps IK 0

Halmstads BK2

(0-1)

HBK hade förluster mot Halmia och Mariebo med sig till lördagens höstpremiär borta mot Nittorps IK. Då slog Bollklubben till med sin första seger i division 1 sedan satsningen drogs igång för fem år sedan.

– Väldigt skönt att ta vår första seger. Vi har gjort helt okej matchen de första matcherna men inte fått något med oss. I dag är vi det lite bättre laget. Vi kämpar och sliter i 90 minuter för att ta med den här segern hem, säger Fredrik Andersson, HBK-tränare.

HBK tog ledningen i den första halvleken när Nellie Andersson drev upp bollen och skickade in den i mål. 1-0 stod sig sedan ändå till Moa Karlsson punkterade matchen med ett friläge på stopptid.

ANNONS

– Vi har rätt kraftigt i perioder spelövertaget men jag tycker att 2-0 är lite för lite om man ser chansmässigt och spelmässigt. Men vi är tacksamma ändå för segern, säger Fredrik Andersson.

– Vi tar med oss vår enormt goda inställning och att vi jobbar och sliter för varandra i 90 minuter.

Det enda orosmolnet är att Matilde Abrahamsson fick en smäll på knäet och tvingades utgå.

– Jag tycker det är solklar straff när hon blir nedsparkad bakifrån men domaren dömer ingenting. Den tog på knäet så hon har lite ont i knäet så vi hoppas att det inte är så allvarligt men man vet aldrig, säger Fredrik Anderson.

ANNONS