En frispelad Lovisa Brogren gjorde 2–0 för HBK borta mot Ljungskile, men det räckte ändå inte till blåsvart poäng. Arkivbild.
En frispelad Lovisa Brogren gjorde 2–0 för HBK borta mot Ljungskile, men det räckte ändå inte till blåsvart poäng. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

HBK tappade 2–0-ledning – sent självmål avgjorde

Damlaget fullbordade en miserabel helg för Halmstads BK.
Trots pausledning med 2–0 blev det stryk med 2–3 borta mot Ljungskile – sedan ett sent självmål fällt avgörandet.
– Jättejättetungt så klart. Det var ändå ett litet läge att hänga på i toppen, säger HBK:s tränare Andreè Johansson.

ANNONS
|

Division 1 södra

Ljungskile SK 3

Halmstads BK 2

(0–2)

HBK reste till Bohuslän med förhoppningar om att kunna bygga vidare på förra helgens 3–1-seger mot Onsala.

Det såg lovande ut när Nellie Granstam sköt 1–0 till HBK efter samarbete med Nicolina Svensson i 17:e minuten – varpå Hannah Sjödahl spelade fri Lovisa Brogren, som satte 2–0 i 38:e minuten.

– Men Ljungskile har ett par-tre jättebra målchanser också, så det hade mycket väl kunnat stå 2–2 eller 2–1 och varit jämnt även resultatmässigt i paus, medger Andreè Johansson och fortsätter:

– I paus pratar vi om att vi vet vad som kommer hända: de kommer att trycka gasen i botten och de var nära att vända ett 3–0-underläge mot Eskilsminne i förra omgången.

ANNONS

Varningarna hjälpte inte. Ljungskiles Tilda Magnusson Thell nickade in 1–2 efter en hörna i 61:a minuten och i 77:e nickade Ellica Andersson in 2–2 efter en frispark.

Ännu värre blev det i 85:e minuten då Ljungskile avgjorde till 3–2 – på ett självmål av HBK.

– De kommer runt på kanten och slår ett inlägg. Klara Nyberg får den på sig – jag tror att det är en nick – som ställer ”Madde” (Madelein Sköld, HBK:s målvakt), berättar Andreè Johansson.

Förlusten är HBK:s tredje på sex första omgångarna. Johansson igen:

– Jättejättetungt så klart. Det var ändå ett litet läge att hänga på i toppen om man ser till resultaten som varit i helgen. Men nu blir det till att fokusera på dem bakom oss och ta det därifrån.

LÄS MER:Nicolina Svensson låg bakom allt – när HBK:s supervecka fullbordades

LÄS MER:Stort lyft för HBK mot Halmia: ”Säsongens bästa match”

ANNONS