Moa Karlsson blev HBK:s målskytt i premiärförlusten mot Mariebo
Moa Karlsson blev HBK:s målskytt i premiärförlusten mot Mariebo

HBK stod upp bra mot en av förhandsfavoriterna i premiären

Nykomlingar i division 1 och bortapremiär mot en av seriens förhandsfavoriter. HBK bjöd upp till bra kamp mot Mariebo men fick åka hem tomhänta från Jönköping.
– Vi kommer växa in i division 1. Flera av spelarna vi möter har varit elitspelare så vi ska definitivt inte skämmas, säger tränare Fredrik Andersson.

ANNONS
|

Division 1 mellersta Götaland

Mariebo 3

HBK 1

(1-0)

HBK stod inför ett mycket tufft test som nykomling i division 1 borta mot Mariebo. Ett HBK som överraskade en av förhandsfavoriterna under inledningen av matchen.

– Jag tycker vi gör en ganska bra match. Vi börjar bättre än dem och första tjugo är det vi som för matchen. Sen jämnar det ut sig och de gör 1-0 i slutet av den första halvleken, säger tränare Fredrik Andersson.

Ett tungt psykologiskt ledningsmål för Mariebo som bara minuter efter halvtidsvilan skulle dubbla sin målskörd fram till 2-0.

ANNONS

– Vi kämpar på trots att det är två jobbiga örfilar att åka på. Sen är det våra egna misstag som sänker oss men samtidigt är det ett bra lag vi möter.

Moa Karlsson kunde snygga till siffrorna med kvarten kvar till 3-1 efter ett fint anfall med fler fina kombinationer i offensiv riktning.

– Det är ett förväntat topplag och de har många bra spelare. Någon har varit i Vittsjö en i Hammarby och en har spelat 400 matcher i superettan och allsvenskan. Flera av spelarna vi möter har varit elitspelare så vi ska definitivt inte skämmas.

– Vi kommer växa in i division 1. Det finns mycket vi tar med oss och känslan är att det här kommer bli bra.

ANNONS