Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

HBK:s Parmahjälte ny tränare – i både Halmia och Astrio

IS Halmia och BK Astrio har rekryterat ett välkänt namn till ungdomsverksamheten. Förre Halmstads BK-stjärnan Niklas Gudmundsson, 49, är ny assisterande tränare för ungdomslag i båda föreningarna.

– Jag fick frågan om jag ville hjälpa till och det känns stimulerande. Det är intressant och kul att se hur ungdomar kan ta emot det budskap man kan ge dem, säger han.

Niklas Gudmundsson gjorde två mål när HBK skrällvann mot italienska storlaget Parma i Cupvinnarcupen 1995, spelade i landslaget och var proffs i engelska Blackburn – med mera. I dag är han kanske mest känd som pappa till Groningenproffset Gabriel Gudmundsson.

Nu får både Halmias och Astrios ungdomar dra nytta av hans erfarenheter. Han är ny som assisterande tränare både i Halmias U16-lag, där Michael Baggner är huvudtränare, och i Astrios U17-lag, där Gudmundsson och likaledes ex-allsvenske Tibor Brink Joza stöttar huvudansvarige Andreas Enggren.

Funkar det att vara med i två lag samtidigt?

– Det tror jag. Annars hade jag givetvis inte gjort detta. För närvarande funkar det i min situation. Jag är med någon gång i veckan och kan jag bidra lite grann så gör jag gärna det.

Den satsning på individuell fotbollsträning, Striker Academy, som Niklas Gudmundsson var med och drog i gång i fjol är däremot vilande just nu.

– Vi började samtidigt som corona slog omkull samhället och marknaden köpte väl inte det helt enkelt. Vi kom kanske in ett år för sent. Hade corona inte kommit in i bilden så hade det nog varit bättre, säger han.

LÄS MER: Niklas Gudmundsson startar digital fotbollsskola

Fler lokala sportnyheter hittar du här