Arbnora de Leoni har varit med ända sedan HBK sjösatte sin damsatsning.
Arbnora de Leoni har varit med ända sedan HBK sjösatte sin damsatsning. Bild: Johan Persson

HBK-profilen Arbnora de Leoni avslutar fotbollskarriären

Hon har varit en nyckelspelare i HBK:s damsatsning som lagkapten och tagit klubben upp genom seriesystemen till det division 1-lag de är idag. Men nu väljer Arbnora de Leoni att avsluta sin fotbollskarriär.
– Jag har alltid lagt en hel del tid på fotbollen men nu har mina prioriteringar ändrats, säger hon.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Sedan starten av damlaget 2016 har Arbnora de Leoni burit kaptensbilden för HBK och varit galjonsfiguren i lagets resa upp genom seriesystemen. Nu väljer 27-åringen, som har 18 landskamper för Albanien, att lägga fotbollsskorna på hyllan. HBK-profilen känner inte att motivationen finns för att fortsätta spela.

– På sista tiden har jag spelat fotboll enbart för andras skull och det är inte rätt. Jag har alltid lagt en hel del tid på fotbollen men nu har mina prioriteringar ändrats och då känner jag att det är dags att släppa det, säger Arbnora de Leoni.

Varit HBK:s ansikte utåt

Hon är själv stolt över att ha spelat en så stor roll i klubbens damsatsning.

ANNONS

– Det är alltid kul att få vara med och forma något från början. Det har varit en rolig resa med många bra spelare. Spelare som fortfarande är kvar idag. Organisationen som helhet har gjort en resa med sitt första damlag på hundra år.

Tränare Fredrik Andersson hyllar sin före detta lagkapten som han menar har betytt oerhört mycket för föreningens damsatsning.

– Arbnora har varit ansiktet utåt för HBK:s damlag sedan det startade så det är klart att det blir en stor förlust för oss både på och utanför planen. Hon är en stor ledare i gruppen och har gjort det på ett fantastiskt sätt.

Stänger inte dörren för en fortsättning

Även om de Leoni inte spelar mer fotboll i HBK-tröjan är dörren inte helt stängd för att hon fortfarande kommer att vara med runt laget.

– Vi har diskuterat lite och hon vill fortfarande gärna vara runt laget och hjälpa till. Jag hoppas på att få in henne i någon form av roll redan den här säsongen men vi får se hur det blir och vad hon vill, säger Andersson

– Jag och min man Eddy klurar på något som vi ska kunna jobba tillsammans med. Vi har olika men stora erfarenheter i bagaget som vi ska se till att dra nytta av. Just nu vet jag inte om jag kommer vara involverad något runt laget. Det får vi se, avslutar de Leoni.

ANNONS
ANNONS